Johnny de Mol heeft dubbel pech: techniek hapert én lage kijkcijfers

Het is te hopen dat de Molletjes vandaag geen familielunch organiseren, want dan zitten er in elk geval twee aan tafel met de bokkenpruik op: het is een baaldag voor John én Johnny.

Johnny de Mol © William Rutten

John de Mol heeft gisterenavond een gloednieuw format gelanceerd: Ranking the Talent, gepresenteerd door zijn zoon Johnny de Mol. Is dit een variant op de Paul de Leeuw-show Ranking the Stars? Nee. Het is weer een talentenjacht, maar dit keer ‘zonder kritische jury’. “Een publieksjury bepaalt de winnaars! En als kijker thuis kun je gratis meespelen.”

Haperende techniek

Eh, nou ja, dat was de bedoeling. Maar – en dat is na het erbarmelijke Avastars geen verrassing – de techniek haperde. Je kon wel stemmen, maar niet op de kandidaat die in beeld was. “We proberen dit snel op te lossen”, stond er boven in beeld. Jammer, vond oud-SBS-baas Tina Nijkamp het: “Wel echt leuk om met gezin mee te doen, dat ranken.”

Tina had een beetje een Weet Ik Veel-gevoel, schrijft ze op Insta. “Leuk dat je als publiek thuis kunt ranken. Echt leuk nieuw element voor een show. En Johnny leuke presentator. Wel jammer dat het weer veel ‘bekende’ namen zijn die we al zo vaak zien (onder anderen Christian Farla, Menno Aben, Charly Luske). Alleen maar professionals.”

Weinig kijkers

Al met al was Tina best positief en ze sprak van ‘een leuk gezinsprogramma’, maar daar dacht niet iedereen zo over. “Ranking the Talent had niet alleen last van technische problemen met de app, maar ook van weinig kijkers. Slechts 405 duizend en maar 5,9 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar”, schrijft ze.

Ze vervolgt: “En dat is toch wel zeer, zeer teleurstellend. Ook voor Johnny de Mol. Met De Kwis met Ballen scoorde hij een bescheiden kijkcijferhitje maar dat lijkt vooralsnog hier niet mee te gaan lukken. Zelf vond ik het programma best een leuk gezinsprogramma, maar de rest van Nederland niet. Toch teveel een Zapp-programma misschien?”

‘Nog nooit zó uit’

Het gaat echt heel slecht met dit televisiegenre, merkt Tina nu al een tijdje. “Eén ding is zeker: talentenjachten of een combi tussen talentenjacht en gameshow is nog nooit ZO uit geweest als in 2023.”

Al met al lopen er nu dus twee Mollen met een enorme bokkenpruik door het Gooi. “John de Mol zal gisteravond al wel niet blij voor de buis hebben gezeten omdat er technische problemen waren met de app en ook de ondertiteling ontbrak bij Ranking the Talent maar vanochtend dus weinig reden voor meer vreugde.”

Jump levert in

Kan het leed voor John wat verzacht worden met de kijkcijfers van zijn productie op RTL 4, The Jump met Marieke Elsinga? Nee, ook dat moest inleveren. Na 888 duizend en 731 duizend kijkers, schakelden er nu 637 duizend mensen op in. Als Tina dat met twee letters moet analyseren, wat zegt ze dan? “Ai.”

Ja, dat klinkt dus echt niet goed. “Tip voor Marieke: hierna ECHT een proven in plaats van nieuw format doen, dan is de kans op succes echt groter. Sneu voor Marieke dit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou Johnny de Mol een goede zijn om Linda's Winterweek over te nemen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen