Johnny de Mol niet pro-boer: ‘Ik vond die vlaggetjes al niet zo tof’

Johnny de Mol vindt dat de boeren te ver gaan met hun protesten. De SBS 6-presentator is naar eigen zeggen sowieso niet zo pro-boer. “Ik heb die vlaggetjes nooit zo tof gevonden.”

Johnny de Mol © NPO

Net als in andere landen in Europa nemen ook in ons land de protesten van boeren weer toe. Ze trekken daarbij naar snelwegen, maar er worden ook afval en hooibalen in de brand gestoken. Johnny de Mol was gisterenavond te gast in de talkshow Sophie & Jeroen en daar wilde hij dit onderwerp graag ter tafel brengen.

Boos op boeren

Gastvrouw Sophie Hilbrand geeft Johnny op een gegeven moment het woord. “Johnny, jij wilde het hebben over de boerenprotesten.”

Johnny daarop: “Ja, dat ging er natuurlijk wel weer heftig aan toe, hè? Waar ligt de grens tussen protesteren en de openbare orde verstoren? Ik krijg hierbij altijd een beetje het gevoel van de voetbalsupporters, dat een klein gedeelte het verpest voor de rest en ik vraag me af… De steun voor de boeren neemt daardoor echt af.”

Vlaggetjes

Sophie wil weten hoe Johnny in de discussie staat. “Want ben jij iemand die de boeren steunt, maar zegt: dit gaat mij eigenlijk een beetje te ver?”

Johnny: “Nou, ik heb die omgekeerde vlaggetjes nooit zo tof gevonden, maar ja, ze staan wel ergens voor. Ze vechten wel ergens voor, maar ik kan me ook niet voorstellen dat de meerderheid van de boeren hiermee akkoord gaat, maar die hoor je dan weer niet.”

Grenzen bereikt

Mede-tafelgast Frans Timmermans, die door de boeren gezien wordt als een van hun aartsvijanden, kan klimaatactivisten naar eigen zeggen beter hebben dan protesterende boeren. “Ik vind toch: het gebruiken van geweld en het bedreigen van politici is van een andere orde, moet ik zeggen. (…) Dit soort taferelen vind ik onaanvaardbaar.”

De boeren moeten volgens hem een beetje dimmen. “De natuur heeft haar grenzen bereikt. Echt haar grenzen bereikt. Dat gaat ook onze volksgezondheid aantasten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johnny de Mol vindt omgekeerde vlaggetjes 'niet zo tof'. Heeft u daar wél begrip voor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen