André Hazes jr. na flopcomeback: ‘Blijf toch oude repertoire zingen’

André Hazes jr. lijkt behoorlijk te zijn geschrokken van zijn flopcomeback. Nu zijn concert maar niet uitverkocht raakt, maakt de zanger bekend dat hij tóch zijn oude repertoire zal blijven zingen.

André Hazes jr. © Instagram

Oei, oei: wat is het allemaal pijnlijk voor André Hazes jr. Hij dacht groots zijn comeback te maken en meerdere concerten uit te verkopen, maar na anderhalve maand is er nog niet eens één concert uitverkocht. En zijn single? Niet eens in de Top 40! Naast de Hazes-moeheid zal ook meespelen dat de zanger riep dat hij geen volksliedjes meer wil zingen.

André wil pophits

André’s fans houden van volksmuziek, maar hij wil zich zelf storten op popmuziek. “Ik dacht: ik ben volgens mij een beetje oudelullenmuziek aan het doen en dat past niet helemaal bij me. (…) Ik zei: jongens, weet je wat het is, ik ben een volkszanger, maar ik wil eigenlijk een popzanger zijn en ik wil coole muziek maken”, zei hij letterlijk bij Beau.

En zijn grote hit Leef dan? “Dat is ook een nummer dat helemaal niet goed bij me past. Dat is niet wie ik ben”, zei hij.

Hij wil mede geen volksliedjes meer zingen om de vergelijking met zijn vader te vermijden. “Als mensen zeggen: ‘André Hazes is de beste volkszanger die altijd heeft geleefd en dat komt nooit meer’, dan voel je je aangesproken, want je doet zelf zo je best, snap je? En dat doet dan pijn. Je krijgt bijna een hekel aan je vader door dat soort uitspraken.”

‘Fans lopen weg’

Critici vinden het dan ook logisch dat André’s vroegere fans, die dus wél volksliedjes willen horen, geen kaartjes meer kopen. “Dat is wel iets waardoor je bekend bent geworden bij het Nederlandse publiek en waardoor je heel veel fans hebt gekregen die je muziek heel leuk vinden”, zei zijn oud-tekstschrijver Edwin van Hoevelaak eerder in Shownieuws.

En hazoloog Yvonne Coldeweijer eerder: “Als je van de echte Hazes houdt hoef je niet te komen, want volksmuziek zal hij niet gaan zingen. Hooguit zijn ene hit Leef. Met frisse tegenzin. Nou, leuk als je als publiek weet dat hij daar een bloedhekel aan heeft, maar hij het wel blijft zingen.”

Toch weer volksmuziek

Nu kondigt André in een filmpje in zijn Instagram-stories aan dat hij toch weer zijn oude repertoire gaat zingen. “Hallo allemaal, ik denk dat het goed is als ik even een filmpje opneem, want ik merk dat er wat verwarring is. Ik zie dat onder mijn laatste posts, maar ook privéberichten. Over het repertoire dat ik ga zingen.”

Hij vervolgt: “Dames en heren: ik heb nooit gezegd dat ik nooit meer mijn oude repertoire ga zingen. Ik ben heel dankbaar dat ik die liedjes heb. Dat heeft me alles gegeven. Ik draag de naam André Hazes met heel veel trots, dus ik zal áltijd de muziek van mijn vader zingen om hem te eren. Ook dat heeft me gebracht waar ik nu ben.”

Nieuwe muziek

Het zal een gemixt repertoire worden, aldus André. “Ik heb wel gezegd dat ik heel blij ben dat ik nieuwe muziek kan maken, die ik zelf heel tof vind en dat ik daar heel dankbaar voor ben. Ik denk dat de mix tussen die drie dingen voor mij echt heel fijn is en heel goed gaat uitpakken in de aankomende twintig jaar.”

Hij besluit: “Dus geen zorgen jongens, ik doe gewoon alles en ik zie jullie allemaal in Ahoy.”

Volgende maand brengt André weer een nieuw popliedje uit. Die gaat in première bij – gaap – Frank Dane.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André Hazes jr. zegt in filmpje dat hij zijn oude repertoire blijft zingen. Paniekvoetbal?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen