Waarom steeg Johnny de Mol zo explosief? ‘Keti Koti-wegzappers!’

Angela de Jong vindt het gejubel van kijkcijferwatchers als Tina Nijkamp over de explosieve stijging van de Johnny de Mol-show De Kwis met Ballen onterecht. “Allemaal Keti Koti-wegzappers!”

Johnny de Mol © William Rutten

Het gebeurt zelden tot nooit dat een programma zóveel kijkers wint na de eerste aflevering als de nieuwe Johnny de Mol-show Een Kwis met Ballen. De sprong die hij afgelopen zaterdag maakte was indrukwekkend: van 385 duizend kijkers voor de première-aflevering tot 738 duizend kijkers voor de tweede aflevering. Hoe kán dit?!

Onterecht gejubel

Angela de Jong vindt het nogal verklaarbaar. Ze wijst erop dat de tweede aflevering recht tegenover een heuse kijkcijferkuil op NPO 1 stond, namelijk de registratie van de Keti Koti-viering in Amsterdam. Daar keken slechts 284 duizend mensen naar, terwijl Ik Vertrek een week eerder op hetzelfde tijdstip nog een miljoen kijkers scoorde.

Het gejubel over die explosieve kijkcijferstijging is dus niet terecht, aldus Angela. Ze zegt in de AD Mediapodcast: “Ik ben wel benieuwd wat het volgende week doet. Heb je gezien wat er op hetzelfde tijdslot op NPO 1 stond? Waar de week ervoor nog 1 miljoen mensen naar keken, geloof ik? Daar stond nu de Keti Koti-viering.”

Kijkers op drift

De Keti Koti-viering trok wel héél weinig kijkers. “Er waren nogal wat kijkers op drift die iets leuks zochten, denk ik. En waarschijnlijk ook bleven hangen na dat Tribute-ding wat ervoor stond op SBS 6. Dus we gaan het er pas over hebben dat het echt een succes is op het moment dat het volgende week weer enorm scoort. Ik moet het echt nog zien.”

Tot slot blijft Angela bij haar kritiek dat Johnny een erg lelijk shirt aan heeft in De Kwis met Ballen. “Ik vind het lelijk dat shirt, maar dat moet hij zelf weten.”

The Daily Hit

Keti Koti-wegzappers of niet: door die hoge score was de tv-show van Johnny wél ‘The Daily Hit’ in een invloedrijke nieuwsbrief in de tv-wereld, aldus Tina Nijkamp:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen