SBS 6-ster Kalvijn beledigt jonge volgers: ‘Korfballers zijn kneuzen!’

SBS 6-ster Kalvijn beledigt een deel van zijn jonge volgers door korfballers neer te zetten als kneuzen. “Ik ben Siènna, bijna 9 jaar en zit nu al een tijdje op korfbal! Kom je eens kijken?”

Kalvijn © SBS

Het schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat hoe SBS 6-ster Kalvijn zo tekeergaat tegen korfballers in een nieuw videootje op zijn Instagram-pagina. ‘Even over de kneuzigste sport aller tijden’, luidt de titel van de video. “Noem mij één ding wat mijn kind later tegen me kan zeggen waardoor ik hem of haar oprecht zou onterven?”

‘Korfbal? Onterfd!’

Nou, dat heeft dus met korfbal te maken. “Ik ga nu een hele community beledigen, dus sorry daarvoor alvast, maar het moet er even uit. Als mijn kind ooit tegen me zegt: ‘Pap, ik wil op korfbal’, dan is het klaar. Kijk, als hij zegt: ‘Pap, ik wil op dammen’, dan vind ik het jammer, maar oké, prima, doe maar. Maar korfbal? Korfbal!”

Hij vervolgt: “Dat voelt als de V1 van basketbal. Dat een deel van de mensen die korfbal bedachten niet hadden meegekregen dat ze het nog moesten doorontwikkelen. Korfbal is alsof je voetbalt, maar dan mag je dus niet dribbelen. Ik ken ook helemaal geen korfballers. Nul. Letterlijk nul.”

‘Dit is onterecht!’

Veel volgers van Kalvijn reageren teleurgesteld. “Neeeeeee jonge!!! Onterecht! Kom keertje met mij mee”, zegt Carlos bijvoorbeeld.

Ene Rachel: “HOUUUUU je bek kelvin, neeeeeeee dit had ik niet van je verwacht. 😢”

Annet geeft aan ‘diep geraakt’ te zijn. “Korfbal is één van de meest strategische slimme (fysieke) sporten die er zijn. Het mooie is dat het een gemengde sport is, en nee, niet elke jongen is gay.”

‘We leggen het uit’

De jonge Femke is teleurgesteld in Kalvijn. “Hoi Kalvijn! Ik ben Siènna, bijna 9 jaar en zit nu al een tijdje op korfbal! Kom je eens kijken bij een wedstrijd? Dan kun je zien hoe leuk het is.”

Erwin: “Kansloos laat iedereen en alles lekker in zijn waarde!”

En Maud: “Ontvolgd. ✅”

Korfbal.nl, hét platform voor korfbalfans, nodigt Kalvijn uit om eens te komen kijken. “Wij leggen het je uit! Kom je een keer meetrainen in de league of bij TeamNL Korfbal kijken?! Dit is je officiële uitnodiging.”

Tirade

De tirade van Kalvijn:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kalvijn zet een deel van zijn volgers neer als 'kneuzen'. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen