Ook Harry Mens hint op overmatig drankgebruik René van der Gijp

René van der Gijp wordt voor de tweede keer in korte tijd min of meer beschuldigd van overmatig drankgebruik. Na Marcel van Roosmalen krijgt hij ook Harry Mens over zich heen.

Harry Mens en René van der Gijp © RTL, SBS

De kijkers van Vandaag Inside roddelen al langer over de glazen wijn die René van der Gijp wegtikt aan zijn talkshowtafel, maar ook prominenten draaien nu een rondje mee op de achterklapcarrousel. Zit hij af en toe dérmate beschonken in de uitzending dat het effect heeft op wat er aan tafel gebeurt?

Paar witte wijn

Volgens Marcel van Roosmalen was dat afgelopen vrijdag in elk geval wél het geval, toen René tijdens de uitzending flink tekeerging tegen hem. De columnist in zijn podcast: “De redacteuren waren het allemaal met me eens. Ze zeiden: ‘René is misschien wat chagrijnig, einde seizoen, hij heeft misschien een paar witte wijn op.’”

Redacteuren die met gasten roddelen over Gijp? Dat lijkt vaker te gebeuren. Oud-tafelgast Sander Schimmelpenninck zei onlangs in de Cor Podcast: “Ik ben er drie keer geweest en achter de schermen krijg je natuurlijk allemaal dingen mee die de kijker niet meekrijgt. Het belangrijkste probleem dat het programma heeft is René van der Gijp.”

Smoezende redacteuren

René komt niet mee als het gaat over inhoudelijke onderwerpen, stelt Sander. “Al die redacteuren hoor je de hele tijd smoezen van: ‘Hoe kunnen we René dan bij het gesprek betrekken? We moeten ook René een beetje de bal geven.’ Dat merk je. Als het ergens over gaat aan die tafel, dan haakt hij af en zie je hem naar het plafond kijken.”

Hij vervolgt in die podcast: “Op een gegeven moment trekt hij dan een helm en een dildo onder de tafel vandaan, die zet hij op zijn hoofd en dan zegt hij: ‘N**ken, n**ken, hahaha!’ (…) Ik vind het een mooie vent, hè? Hij heeft echt komische kwaliteiten, alleen je merkt gewoon dat als het een serieus gesprek wordt, dan haakt hij af. Dan werkt dat niet aan tafel.”

Volgens Evert Santegoeds was dat gisterenavond ook het geval toen Mark Rutte aanschoof in VI. “Van der Gijp heeft bijna geen woord gezegd”, merkt hij op in Shownieuws.

Doos wijn

Terug naar René die gerust met ‘een paar witte wijn’ op aan tafel zou zitten: Harry Mens hintte afgelopen zondag in Business Class óók al op overmatig drankgebruik. Harry had, net als vorige maand, Wilfred Genee aan tafel zitten. Waar Harry’s vaste wijnkenner Wietze Snaak hem toen een fles wijn meegaf voor zijn VI-collega’s, was dat nu níet het geval.

Harry: “We krijgen deze week geen doos wijn mee. We kunnen niet aan de gang blijven natuurlijk met die Gijp.”

Wilfred: “Nee, Wietze is er wel zag ik.”

Harry: “Ja, maar hij heeft geen doos wijn deze keer. Hij schijnt niet zo veel te drinken, toch, die Gijp?”

Er valt een korte stilte en Wilfred begint voorzichtig te lachen. “Wat zit je nou suggestieve vragen steeds aan mij te stellen!”

Overheen praten

Merkwaardig genoeg begint Wilfred direct over die opmerking van Harry heen te praten. “Er zitten trouwens allemaal mieren hier, wist je dat?” Dan alsnog: “Nee, René houdt absoluut van een wijntje, dus de vorige keer was hij er heel blij mee. Je was ook wat negatief over hem, vond ik, terwijl René…”

Harry onderbreekt hem: “Nee, zo was het niet. Nee, ik heb hem ook mijn excuus gemaakt, toch?”

Wilfred: “Ja, dat heb je ook gedaan. Heel goed.”

Harry riep destijds dat René er minder fris uit zou zien dan Johan Derksen.

Wat zegt René?

Wat zegt René er zelf over? Schoot hij afgelopen vrijdag inderdaad uit zijn slof tegen Marcel omdat hij iets te veel op had? Volgens de voetbalanalist was hij gewoon wat geprikkeld.

Hij laat in de Shownieuws van gisterenavond kort maar krachtig weten: “Ja, ik was een beetje geïrriteerd. Dat gebeurt me bijna nooit, maar nu wel.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen