Johnny de Mols tv-droom in rook op: hoe kijkt hij terug op 2023?

Johnny de Mol heeft dit jaar zijn tv-droom, een eigen dagelijkse talkshow, in rook op zien gaan: HLF8 werd na lang proberen van de buis gehaald. Hoe kijkt hij terug op dit jaar 2023?

Johnny de Mol © SBS 6

Het was altijd een grote wens voor Johnny de Mol: het presenteren van een eigen praatprogramma. Gelukkig heeft zijn vader vier tv-zenders, dus dat was een makkie. Maar helaas wist HLF8 niet genoeg kijkers te boeien om ermee door te gaan. De talkshow nam in april afscheid van de SBS 6-kijkers en zelfs de finale was met 386 duizend kijkers geen hit.

Te weinig kijkers

Hoe kijkt Johnny ruim zes maanden later naar het stoppen van HLF8? “Dat had ik vrij snel afgesloten voor mezelf. Toen ik terugkeerde, deed ik alleen nog de vrijdagen. Dat was fijn, want zo kon ik er nog voor het einde zijn. Maar als je heel eerlijk bent: het was gewoon net niet goed genoeg. Althans, het scoorde net niet goed genoeg”, zegt hij op LINDA.nl.

Hij vervolgt: “Het was geen goedkoop programma, zo’n live onderneming. En ik kan zat van redenen verzinnen waarom het niet heeft gewerkt, maar zo zit ik niet in elkaar. Dus ik moet alleen naar mezelf kijken en concluderen dat het beter had gemoeten en dat we te weinig kijkers hebben getrokken.”

Nare gevoelens

Johnny heeft er geen nare gevoelens aan overgehouden. “Ik ben wel een ervaring rijker, maar geen illusie armer hoor, dat dan ook weer niet. De regels gelden simpelweg ook voor het zoontje van de baas, dat als het niet goed genoeg is, dat je dan een deur verder moet kijken.”

Je gaat gewoon door, aldus de presentator. Zo is hij nu op zender met Ranking the Talent. “Ik had er vrij snel berusting in, en ik ben ondertussen weer vol bezig met andere dingen en daar zet ik nu m’n tanden in.”

Geen bonje

Het stoppen van HLF8 heeft niet geleid tot frictie met zijn vader John de Mol. Ze werken bij die talentenshow nauw samen. “Er zijn twee opnames op één dag. Dan komen de BN’ers binnen voor het panel en iedere keer gaat hij weer met ze zitten. Vol liefde, energie en geduld legt hij ze de spelregels uit, probeert hij ze te motiveren, geeft hij tips.”

Hij besluit: “Ja, ik vind dat echt geweldig. Dit is wat hij het liefste doet. (…) Ik maak daar een diepe buiging voor. Ik vind dat dat te weinig wordt gezegd. Al ben ik natuurlijk wel een tikkeltje gekleurd in deze mening.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mist u HLF8 wel eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen