Duncan Laurence duikt weg op Schiphol: ‘Hij heeft angst voor pers’

Duncan Laurence heeft zich gisteren niet laten zien op Schiphol, waar zijn protegés Mia & Dion de pers uitzwaaiden op weg naar Liverpool. “Hij heeft angst voor kritische vragen.”

Duncan Laurence © RTL, NPO

Het was een mediahappening van jewelste toen Duncan Laurence in 2019 vertrok naar het Eurovisie Songfestival: het hele team, inclusief mentor Ilse DeLange, ging uitbundig op de foto in de vertrekhal van Schiphol. Hoe anders was dat gisteren met Mia & Dion: ze stonden moederziel alleen op de luchthaven. En mentor Duncan? Nergens te bekennen.

‘Waar is Duncan?’

RTL Boulevard is er kritisch over. De voice-over van de showrubriek gisterenavond: “Ze moeten het bij het uitzwaaimoment wel weer zonder hun creative director Duncan Laurence stellen, die via de zij-ingang alle pers ontwijkt. En dat terwijl zijn eigen steun en toeverlaat Ilse DeLange vier jaar geleden geen moment van zijn zijde wijkt.”

Verslaggever Aran Bade ter plekke tegen Mia & Dion: “Is Duncan er?”

Mia: “Die is er inderdaad. Die is al aan het inchecken met Jordan.”

Aran: “Die spreken we hier niet meer?”

Dion: “Dat weet ik niet eigenlijk. Wij zijn met z’n tweetjes aangekomen.”

Bang voor vragen

Het is ongelooflijk, zegt Aran aan de desk. “Als je het met het Nederlands elftal vergelijkt: we gaan met drie geblesseerde spelers en een bondscoach die er niet is weg.”

Collega Lex Uiting: “Met die bondscoach bedoel jij natuurlijk Duncan Laurence. Daar zit jij al een paar dagen een beetje op te hakken. Tenminste: je bent kritisch. (…) Hij was er dus vanochtend weer niet. Waarom is het dan zo belangrijk dat hij hier juist wel bij is?”

Aran: “Hij heeft een soort angst denk ik voor kritische vragen. Het belangrijkste waarvoor hij hier moet zijn bij dit uitzwaaimoment, is omdat dit twee protegés van hem zijn. Hij heeft zelf nog bij Khalid & Sophie laatst gezegd: ‘Ik weet hoe zwaar en heftig het Songfestival is.’”

Angstige Duncan

Juist dan moet je Mia & Dion steunen, vindt Aran. “Hij heeft zijn bagage meegenomen naar de AvroTros, daar heeft hij dit nummer neergelegd en AvroTros is daarin meegegaan. Zij hebben gezegd: ‘Wat goed, jij weet hoe je het moet winnen, jij weet wat de valkuilen zijn, we gaan met vertrouwen daarheen.’ En dat hij er dan niet staat nu…”

Hij vervolgt: “De AvroTros zegt tegen mij: ‘Dat is omdat Mia & Dion moeten stralen. Die moeten nu even laten zien dat het hun moment is.’ Maar met Ilse in 2019 was er een algemeen gevoel van een groep met een vlag. Dit gevoel wilde ik eigenlijk vanochtend zien, dat we er met z’n allen achter staan.”

“Duncan was gewoon – en dat vind ik jammer – angstig voor vragen die wij hebben, bijvoorbeeld over dat hij de techniek de schuld heeft gegeven dat zij live niet goed hebben gezongen. Dat is dus helemaal niet waar.”

Stervende zwaan

Duncan krijgt het ook voor zijn kiezen in Shownieuws. Guido den Aantrekker hekelt daarin zijn ‘malle optreden’ bij Khalid & Sophie. “Hij ziet dit toch een beetje als een privéhobby. Hij zat daar als een soort stervende zwaan met een decolleté tot aan zijn schaamstreek heel erg met de snik in zijn stem de aandacht naar zich toe te trekken.”

En Ilse DeLange vertelde gisteren in Renze op Zondag dat ze Duncan nog stééds niet gesproken heeft. Zij was destijds overal bij, in tegenstelling tot hij nu. “Voor mij was het vanzelfsprekend. Ik voel me dan heel verantwoordelijk. (…) Ik vind dat ook nodig met nieuw talent. Jong en ervaren talent moet je stutten met expertise.”

De zoveelste gele kaart voor Duncan…

Instagram

Duncan kon in 2019 wél rekenen op zijn mentor tijdens zijn vertrek van Schiphol:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen