Management Duncan Laurence héél vaag over afgebroken concert

Het management van Duncan Laurence doet héél vaag over zijn plotselinge vertrek bij zijn eigen concert in het Amsterdamse Paradiso. “Ze willen er echt helemaal niets over zeggen.”

Duncan Laurence © AvroTros

Wat een gekkigheid is dat toch altijd met Duncan Laurence: hij wil heel graag de grote artiest uithangen, maar zodra hij een microfoon vasthoudt, krijgt hij spontaan een paniekaanval. De zanger gaf zaterdagavond een concert in Paradiso en ook De Telegraaf was erbij; de verslaggever van dienst was verbijsterd toen hij het al na een uur voor gezien hield.

Abrupt einde

Het was bizar, stelt reporter Richard van de Crommert. “Het is nogal abrupt geëindigd. Na zeventig minuten gaf hij er de brui aan en verliet hij de zaal. (…) De aanwezige fans konden op dat moment gewoonweg niet geloven dat het optreden er al op zat. Iedereen bleef maar wachten in Paradiso of er toch nog wat kwam. Maar Duncan was onverbiddelijk.”

Waren na een uur misschien gewoon de hits op? Nee, stelt Richard. Hij miste liedjes als Love don’t hate it en Feel something. “Dat hij die liedjes nog niet had gespeeld, maakte het voor ons ongeloofwaardiger dat het optreden al voorbij was. Maar Duncan liet het er echt bij zitten. Ik ben best wel teleurgesteld”, zegt een fan in de krant.

Wat speelt er?

Het is een vreemde situatie, vertelt showkenner Bart Ettekoven in Shownieuws. “Na ruim een uur zong hij Arcade en toen was het ineens abrupt afgelopen. De mensen dachten dat er nog een intermezzo zou komen vanaf het balkon ofzo, maar dat gebeurde dus niet. De zaal zong ‘we want more’ en verwachtte wel dat hij nog een paar nummers zou doen.”

Maar mooi niet dus. “Mensen dropen echt af, sommigen waren echt boos en teleurgesteld en begrepen het niet. Het leek erop alsof er wat onverwachts was gebeurd, sommigen dachten: is er wat met hem aan de hand?”

‘Niets, nul, nada’

Er klopt volgens Bart helemaal niets van. Hij wijst erop dat Duncan zijn fans ook geen gedag heeft gezegd. “Niets, nul, nada. Het gebeurde na 65 minuten en een uurtje is wel kort. Meestal duurt een concert wel anderhalf uur plus.”

Wat zegt het management van Duncan? Die doen heel raar en zwijgen. “We hebben het management even geprobeerd te bereiken. We hebben meerdere malen gebeld, maar ze nemen niet op en willen er niets over zeggen. Duncan zelf doet op Instagram alsof zijn neus bloedt, want hij bedankt zijn fans en zegt: ‘Bedankt Amsterdam.’”

‘Altijd iets mee’

Anouk Smulders begint een beetje moe te worden van die Duncan. “Is er niet altijd iets met hem?”

Collega Guido den Aantrekker: “Hij is ook eerder beticht van arrogant gedrag en sterallures. Hij bleek ook een aantal fobieën te hebben, waardoor hij soms niet wilde repeteren.”

Bart wijst op zijn Songfestival-optreden, een jaar na zijn winst. “Er is toen een repetitieband ingestart omdat hij een soort nervous breakdown kreeg. Het klopt, hij heeft af en toe wat issues…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Duncan Laurence rent na een uurtje in Paradiso van het podium af. Paniekaanval of flitsconcert?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen