Duncan Laurence gebasht op SBS 6 na explosie: ‘Vervelend ventje’

Duncan Laurence wordt na zijn keiharde uithaal aan de pers flink door het slijk gehaald in het SBS 6-programma Shownieuws. “Hij is een beetje een vervelend ventje aan het worden.”

Duncan Laurens en Evert Santegoeds © NPO, SBS

Het is een behoorlijke beginnersfout voor iemand die zich een wereldartiest waant: Duncan Laurence nam zaterdagavond zonder dankwoord of gedag te zeggen de benen bij zijn eigen concert in Paradiso. Na slechts zeventig minuten was zijn optreden plotseling over, terwijl zijn fans nog aan het wachten waren op een paar bekendere hits. Ze waren flink teleurgesteld.

Nervous breakdown

Duncan is naast zanger ook bekend als iemand die soms nogal in de knoop zit met zichzelf: hij rende – in elk geval in het verleden – van paniekaanval naar paniekaanval. Hij zal wel weer een nervous breakdown hebben gehad, suggereerden media als Shownieuws. Dat programma probeerde nog een reactie te halen, maar zijn management weigerde te reageren.

Ja, en als je als management stil blijft, dan kan zo’n geruchtenmachine héél snel gaan lopen. En pas toen die eenmaal lekker op gang was gekomen, kwam Duncan met een reactie. Hij bood zijn excuses aan voor zijn wel erg korte optreden en haalde verder snoeihard uit naar de media die over zijn plotselinge vertrek durfden te speculeren.

Vervelend ventje

Privé-baas Evert Santegoeds vindt de reactie van Duncan verongelijkt, zegt hij in Shownieuws. “Hij zoekt de schuld niet bij zichzelf, maar dat kennen we wel een beetje van hem. Dat hebben we het afgelopen jaar bij het Songfestival ook gezien toen daar van alles misging. Ja, hij is een beetje een vervelend ventje aan het worden in mijn ogen.”

Hij vervolgt: “Ik vind het prima dat je een concert afrondt zonder wat te zeggen en zonder duidelijk te maken dat het voorbij is en dat het liedje dat je van het balkon zingt ineens een toegift blijkt te zijn… Ik vind het prima, maar de zaal was helemaal in verwondering achtergebleven.”

‘Een beetje raar’

Het blijft raar dat Duncan zijn concert gewoon afsluit zonder zijn dank uit te spreken of applaus voor zijn band te vragen, vindt Evert. “Een beetje raar is het wel. Ik heb als kind al geleerd dat je ‘hallo’ zegt als je ergens binnenkomt en ga je weg, dan zeg je ‘dag’, maar dat is bij Duncan kennelijk niet zo overgekomen.”

Collega Ronald Molendijk vindt ook dat het optreden ‘heel kort’ duurde en heeft er vooral moeite mee dat Duncan geen slotapplaus voor zijn band vroeg. “Zorg dat je je crew gewoon de credits geeft.”

‘Doe je werk!’

Duncan maant showjournalisten om zich bezig te houden met belangrijkere zaken als oorlogen en misstanden, maar dat vindt Evert een beetje makkelijk. “Als hij nou zijn werk doet, dan doe ik het mijne.”

Als je geen geruchten wil, dan moet je gewoon antwoord geven, besluit Evert. “We proberen het altijd van twee kanten te belichten, maar het is lastig werken als het management dan niet antwoordt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen