Duncan Laurence zegt sorry, maar is woest op media: ‘Geroddel!’

Duncan Laurence zegt sorry voor zijn ultrakorte concert in Paradiso, maar ontkent aantijgingen in de media. Hij is woest op deskundigen als Bart Ettekoven en Evert Santegoeds. “Geroddel!”

Duncan Laurence © NPO

Het lijkt erop dat het Duncan Laurence nog steeds niet is gelukt om een team van goede professionals om zich heen te verzamelen: hij vertrok zaterdagavond al na een uur plotseling bij zijn concert in Paradiso. Telegraaf-verslaggever Richard van de Crommert was erbij en deed er direct melding van in de krant. “Fans konden het niet geloven!”

Paniekaanval

Duncan zal wel weer een paniekaanval hebben gehad, klonk het gisterenavond in Shownieuws. “Het klopt, hij heeft af en toe wat issues…”, aldus showkenner Bart Ettekoven. En collega Guido den Aantrekker: “Hij is ook eerder beticht van arrogant gedrag en sterallures. Hij bleek ook een aantal fobieën te hebben, waardoor hij soms niet wilde repeteren.”

Privé-baas Evert Santegoeds vandaag in zijn podcast: “Het is het zoveelste teken dat er wel wat aan de hand is met Duncan Laurence, dunkt me. Het is een man met issues, podiumvrees en angstaanvallen. Dat is heel zielig, maar als het je werk is, staat het je wel heel erg in de weg, lijkt me. Dat management heeft ook issues, die weten nooit te reageren.”

Duncan boos

Al die insinuaties maken Duncan woest. Hij reageert op Threads: “Ik bied mijn excuses aan aan iedereen die zaterdag na mijn show in Paradiso teleurgesteld was dat het concert niet lang genoeg duurde. Het was nooit mijn bedoeling om jullie hierin teleur te stellen. Ik beloof dat we deze feedback heel serieus nemen en uiteraard de set zullen verlengen.”

Hij vervolgt: “Ik wil uiteraard de mooiste en beste show voor jullie neerzetten. Ik ben wel opnieuw geschrokken van hoe de media dingen deze dingen communiceert en zal en wil dit keer niet alleen maar toekijken.”

Woest op media

Duncan is echt pislink op types als Bart, Guido en Evert. “Ik heb geen fobieën, ik heb nooit een repetitie gemist, mijn tickets kosten geen 49 euro, ik heb geen paniek aanvallen meer, en kijk eens, ik spreek ook gewoon Nederlands en dat heb ik mijn hele leven lang gedaan.”

Hij vervolgt: “Ik zit niet aan de harddrugs, sterker nog ik heb er genoeg mensen in mijn leven aan verloren. Ik eet gezond en ik beweeg regelmatig. Ik heb geen anorexia. Ik snap niet waar deze verhalen vandaan komen… en dat wil ik eigenlijk ook niet eens weten. En toch vertellen jullie ze.”

‘Het is geroddel!’

Duncan is er klaar mee. “Dus nu een oprechte vraag vanuit mij aan de journalisten die mij ‘zo goed kennen’ en zo goed weten wat er aan de hand is achter de schermen: is dit echt wat je wilt doen met je kostbare leven? Je wilt je platform met zovelen volgers besteden aan het vinden en verzinnen van verhalen over anderen?”

Hij vervolgt: “Zonder waarheid? Roddelen dus? Wat jammer. Er zijn zoveel onderwerpen die deze dagen VEEL meer aandacht verdienen: oorlogen, mensenrechten…”

Positieve dingen

Journalisten zijn volgens Duncan te negatief. “Alsjeblieft lieve journalisten, zet je platform goed in, hou mensen scherp over zaken die er echt toe doen. En focus soms ook eens op positieve dingen, geniet een beetje van het leven ondanks alle downs die wij ALLEMAAL meemaken in de wereld.”

Hij besluit: “Wees eens lief voor een ander. Ook jullie dragen bij aan een maatschappij, op de manier waarop je ervoor kiest om eraan bij te dragen. De keuze is aan jullie. En nogmaals, voor diegene die zich teleurgesteld hebben gevoeld, mijn oprechte excuses. We hebben jullie echt gehoord. ❤️”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen