Bizar: Op1 gaat gewoon door terwijl gast bloedend op de grond ligt

De talkshow Op1 bleef gisterenavond gewoon uitzenden terwijl een van de gasten bloedend op de grond lag. Het zorgde voor verbijstering bij kijkers. “Die troel doet gewoon live verslag!”

Op1 © Op1

Parkinsonpatiënt Corlien Doodkorte was gisterenavond te gast in de studio van Op1, omdat ze in het laatste deel van de uitzending samen met twee andere gasten zou vertellen over ‘gebedsgenezing’. Ze meent dat ze bijna volledig is genezen, simpelweg door een beetje te bidden. Toen ze aan de beurt was, ging het echter goed mis.

Bloedende gast

De Op1-kijker ziet na een kort filmpje plotseling hoe de hele studio in rep en roer is: op de achtergrond ligt Corlien gewond op de vloer. Vrijwel iedereen is van tafel opgestaan, behalve presentatoren Charles Groenhuijsen en Margje Fikse. Hij zwijgt als het graf, zij doet als een soort voetbalcommentator verslag van de situatie.

Margje: “Ondertussen is hier wat consternatie in de studio, want een van de gasten is gevallen en het gaat niet goed. Ik weet even niet hoe wij dat nu gaan oplossen. Ze wordt nu op dit moment overeind geholpen. Ze is aan het bloeden en het gaat echt niet goed, terwijl wij toch…”

Charles: “Ik denk dat we even moeten pauzeren…”

‘Gaat het, Corlien?’

De kijker hoort hoe Corlien op de achtergrond wordt toegesproken door een aanwezige. “Gaat het, Corlien?”

Corlien versuft: “Nee.”

De aanwezige: “Is het alleen een neusbloeding?”

Corlien daas: “Nee.”

Margje stoïcijns tegen de kijker: “Mevrouw wordt op dit moment weggehaald, want ze moet echt even geholpen worden en overeind worden geholpen en alle andere gasten zijn daar ook mee bezig. O, dit is wel echt heel erg vervelend. Kun je het aan, Geertjan, om over jouw documentaire te praten terwijl dit gebeurt?”

Geertjan Lassche daarop: “Ik zou het wel fijn vinden als ik even weet hoe het met haar gaat gewoon.”

Verkeerde stap

Margje: “Mevrouw wordt nu even meegenomen om even bij te komen. Hopelijk komt ze zo nog terug. O, dit is ontzettend vervelend. We houden u op de hoogte.”

De uitzending gaat vervolgens door. Politiek verslaggever Thomas van Groningen twittert niet veel later: “Corlien Doodkorte en ik moesten tijdens een kort filmpje van plek wisselen, waarna zij per ongeluk naast het podium stapte en ongelukkig viel. Meteen hulp geboden, er was ook een huisarts in de studio. Ze maakt het goed, gelukkig. 🙏”

Margje aan het eind van de uitzending: “Ik wil even vertellen dat het ondertussen goed gaat met mevrouw. Ze heeft alleen nog een bloedneus en een schaafwond. Dit was Op1 voor vanavond.”

‘Wat IS dit?!’

Op1-kijkers zijn verbijsterd. De bekende ondernemer Erik de Vlieger twittert sarcastisch: “Charles is een uiterst behulpzaam figuur. Vol met medeleven ook.”

Journalist Ton F. van Dijk, voormalig NPO 1-baas, zegt: “Waarom zendt Op1 dit uit? Moeten we hier live verslag van doen? Wat is er mis met wegschakelen?”

Ene Toner: “Waar kijken we naar? ‘Mevrouw bloedt hier bijna dood, we gaan naar het volgende onderwerp.'”

Sydney: “Wow… Die troel gaat live verslag doen na een valpartij in de studio van Op1. Wat een tuttebel zeg. Zelden zo’n knullig stukje drama gezien.”

En Ronald: “Gast bezeert zich tijdens live-uitzending. Vroeger kwam er dan een bordje ‘even geduld svp’ in beeld. Tegenwoordig doen we live verslag.”

Fragment

Het fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Op1-gast ligt bloedend op de grond. Wat is beter: Margje die live verslag doet of scherm met 'even geduld aub'?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen