Evert Santegoeds hint ook al op Vandaag Inside-exit: ‘Naar RTL?’

Het mogelijke vertrek van de mannen van Vandaag Inside houdt de sterren van SBS 6 in hun greep. Gaan ze er dadelijk écht vandoor en stort dan het hele kaartenhuis in elkaar? “Zou kunnen.”

René van der Gijp, Johan Derksen en Evert Santegoeds © SBS 6

De Nederlandse televisiewereld is in de ban van een mogelijke transfer van Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. Ze zijn dé steunpilaar van SBS 6, maar krijgen volgens de voormalig programmadirecteur van die zender, Tina Nijkamp, zwaar onderbetaald. Volgens haar zouden ze minstens 2,5 miljoen euro de man moeten krijgen.

‘Niet realistisch’

Wilfred zit momenteel tegen de 1 miljoen aan en zijn collega’s daar wat onder, maar volgens RTL Boulevard kunnen ze inmiddels ‘de sterren van de hemel‘ vragen. RTL zou de mannen terug kunnen halen door een megabod op tafel te leggen en daarmee twee vliegen in één klap te slaan: een kijkcijferreus binnenhalen én SBS op de knieën dwingen.

Gaat RTL met in totaal 7,5 miljoen euro zwaaien? Privé-baas Evert Santegoeds: “Dat zijn natuurlijk geen realistische bedragen, lijkt me. Ja, het zijn er wel drie, hè? Dan heb je het alleen al over 7,5 miljoen aan salarissen voor dat stelletje. Ze presteren wel, maar het lijkt me toch niet een heel realistisch bedrag.”

Wishful thinking

Hoewel tv-kenner Rob Goossens de cijfers van Tina wél geloofwaardig vindt, en ook Aran Bade denkt dat de heren veel meer kunnen krijgen, is Evert daar niet van overtuigd.

Evert vervolgt in de podcast Strikt Privé: “Het is Wilfred die dat allemaal doet voor ze, hè, de onderhandelingen. Die het onderste uit de kan sleept steeds. En dat onderste uit de kan, dat bleef toch steken bij onder de één miljoen. Dus 2,5 lijkt mij een beetje wishful thinking voor iedereen.”

Terug naar RTL?

Podcasthost Jordi Versteegden vraagt zich af wat het VI-trio gaat doen. “Maar de kans is toch wel aanwezig dat ze misschien gaan praten met RTL nu die fusie niet doorgaat?”

Evert sluit dat nadrukkelijk niet uit. “Ja, dat zou kunnen.”

Jordi: “Denk je dat dat…”

Evert: “Nou ja, dan gaat RTL ermee verdienen, maar dan spaart De Mol weer 7,5 miljoen uit. Dus daar begin je al mee.”

Jordi: “Ja, precies.”

Ruikt geld

Overigens ruikt Evert inmiddels ook geld. “Wij hadden gisteren een hoger marktaandeel met Shownieuws. Dat biedt mij ook mogelijkheden.”

René van der Gijp heeft overigens aangegeven dat hij een overstap naar een streamingdienst, zoals Netflix of Amazon Prime, niet ziet zitten.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als de mannen van Vandaag Inside terugkeren naar RTL, waar zou u ze dan plaatsen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen