Wilfred Genee ziet voorstel voor 2,5 miljoen euro salaris wel zitten

Wilfred Genee zou er direct voor tekenen als hij een voorstel krijgt om 2,5 miljoen euro per jaar te gaan verdienen. “Volgens Tina Nijkamp moeten we zoveel gaan krijgen. Per persoon, ja!”

Wilfred Genee en Tina Nijkamp © SBS 6

Penny wise, pound foolish: het laten gaan van de mannen van Vandaag Inside is een van de grootste fouten die RTL ooit heeft gemaakt. Zij zijn momenteel immers dé kurk waar concurrent SBS 6 op drijft. De heren zaten bij RTL op 350 duizend euro per jaar en ze wilden naar 450 duizend euro, maar RTL wilde niet verder gaan dan 390 duizend euro.

Tina analyseert

Het gevolg? Een transfer naar Talpa in 2018. Johan en René gingen naar 500 duizend euro en Wilfred naar 700 duizend euro per jaar. Toen Wilfred daarnaast ook nog radio ging maken, steeg hij door naar bijna 1 miljoen euro per jaar. Het is onduidelijk wat het salaris van het VI-trio op dit moment is nu ze een dagelijks programma maken.

Coen Swijnenberg suggereerde gisteren dat het VI-trio momenteel in onderhandeling is met een andere partij dan Talpa. Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6, heeft daarop een analyse gemaakt van wat de heren nou eigenlijk waard zijn. Haar conclusie? Heel erg veel.

2,5 miljoen euro

Tina zou niet verbaasd zijn als de mannen van VI weer om zich heen aan het kijken zijn, schrijft ze. “Gezien hun succes en in vergelijking ook met andere hoge SBS-salarissen zoals die van bijvoorbeeld Wendy van Dijk en Gordon, denk ik dat minimaal 2,5 miljoen euro per jaar per persoon, bij een 3- tot 5-jarig contract, mogelijk en sowieso verdiend zou zijn.”

Dat is wel héél erg hoog. “Zoveel? Ja zoveel. VI is elke werkdag te zien, zonder veel stops of lange pauzes tussendoor. Ze zijn er eigenlijk bijna altijd. Het enorme salaris is dus door veel afleveringen te delen. De zender heeft er minimaal 200 keer per jaar kijkcijferscucces mee.”

Wilfred reageert

Wilfred heeft gisteren in de opening van Vandaag Inside gereageerd op Tina’s analyse. Lachend: “Ja sorry, ik kreeg net een appje binnen over dat er wordt gespeculeerd over salarissen, maar als dat waar is, dan teken ik voor tien jaar bij! Dat geheel terzijde. Tina Nijkamp heeft een analyse gemaakt.”

Collega Johan Derksen: “O, dan gaan we bij Tina Nijkamp in dienst.”

Wilfred: “Ja, nou ja, ik weet niet of die dat kan betalen, maar helemaal los is die.”

Johan: “Een heel verstandige vrouw trouwens.”

‘De man?!’

Wilfred: “Die heeft er kijk op, hè? Die snapt het wel hoe het zit. Zeker als ik dit soort dingen lees. Volgens haar moeten we 2,5 miljoen de man gaan verdienen.”

Merel Ek verbijsterd: “Per persoon?!”

René van der Gijp: “De man?!”

Wilfred: “Ja, dat staat hier! Hahaha. Volgens Tina Nijkamp!”

Johan sarcastisch: “Dat is eigenlijk precies het salaris dat ik in mijn hoofd had.”

Merel: “Er krijgt nu iemand een hartverzakking ergens.”

Johan: “John gooit nu een kop koffie door de ruiten.”

Wilfred: “Ja, die wordt helemaal gek! Maar het is Tina Nijkamp, hè? Ik weet niet hoe serieus hij haar neemt.”

‘Gigantisch, waanzin!’

Overdrijft Tina het niet een beetje? Ze zegt: “Veel vragen of 2,5 miljoen euro niet wel heel erg veel is. Zeker. Gigantisch. Waanzin. Maar theoretisch: als je naar hun waarde kijkt voor de zender en qua kijkcijfers, en dan bedenkt dat één aflevering van een talentenjacht 4 tot 5 ton kost en Avastars vermoedelijk zelfs 750 duizend tot 1 miljoen euro…”

Dan zit je voor acht afleveringen op zo’n 4 miljoen euro, legt Tina uit. “Met de hoeveelheid (minimaal 200) afleveringen VI zou je inclusief productiekosten en dat gigantische salaris uitkomen op ongeveer 15 miljoen per jaar vermoed ik. Dat is dan 75.000 euro per aflevering. Niet heel duur voor een prime-time-tv-programma dat zo stabiel goed scoort.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het VI-trio hun eigen graf graaft als ze naar een streamer als Netflix gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen