Mark Rutte lijkt Vandaag Inside te skippen: ‘Zijn team durft niet’

Mark Rutte heeft in aanloop naar de verkiezingen nog steeds geen optreden bij Vandaag Inside ingepland. “Ik denk dat zijn campagne- en communicatiemedewerkers het niet aandurven.”

Mark Rutte en Vandaag Inside © SBS 6

De mannen van Vandaag Inside hebben een enorme aanhang van conservatieve stemmers, maar toch lijkt VVD-leider Mark Rutte in aanloop naar de verkiezingen niet aan te schuiven in deze kijkcijferhit. Wilfred Genee vertelt in de online rubriek In De Wandelgangen dat het er niet op lijkt dat het gaat gebeuren.

Onwaarschijnlijk

Wilfred praat erover met politiek verslaggever Merel Ek. “Stel: in het onwaarschijnlijke geval dat we Mark Rutte nog een keer aan de tafel zouden krijgen, wat zou je nou echt van hem willen horen dan? Wat zou jou nou echt intrigeren wat hij hier aan deze tafel zou moeten bespreken?”

Hij vervolgt: “Het kan haast niet het idee dat hij komt, maar je weet het nooit, hè? Wat zou een punt zijn waarvan je zegt… daar zou je hem op aan moeten vallen of aan moeten spreken?”

Glibberende Rutte

Merel zou het niet weten. “Dat is het probleem. Dat doen we elke vrijdag bij de persconferentie. En er komt nooit echt een antwoord uit. Het gaat overal… glibbert hij doorheen. En hij weet zich overal toch een beetje uit te lullen. Of dan maakt hij weer een grapje.” 

Het zou wel goed zijn als de premier zijn opwachting maakt in Vandaag Inside, vindt Merel. “Ik denk dat het wel goed is als hij eens bij jou… Heb je hem al een keer geïnterviewd?”

‘Durft hij?’

Wilfred: “Op de radio en wel eens bij BNR, maar hier nog nooit. Maar ja, durft hij dat aan, denk je?”

Merel: “Ik denk, misschien durft hij het wel aan. Maar ik weet niet of zijn campagne- en communicatiemedewerkers het aandurven.”

Wilfred: “Hij zou het zelf durven? Hij is snel genoeg? “

Merel: “Ja, dat denk ik wel. Alleen, het kan ook heel ongemakkelijk tv opleveren. Ik weet niet of hij nou helemaal meekomt in de humor. “

Stevige aanpak

Johan Derksen is behoorlijk klaar met de premier. Wilfred: “Denk je dat Johan erop zou gaan? Dat Johan hem even stevig zou aanpakken?”

Merel: “Dat kan bijna niet anders nu toch? Nadat je al drie keer op nationale televisie hebt opgeroepen dat je op moet stappen en: ‘Wegwezen!’”

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen