Bridget Maasland: ‘SBS 6 zit in zak en as, VI-trio kan flink cashen’

Bridget Maasland draagt bij aan de rumoer rond Vandaag Inside. De presentatrice denkt dat de sterren van het programma veel meer kunnen gaan cashen. “Ze zijn hét lichtpuntje van SBS 6.”

Vandaag Inside en Bridget Maasland © William Rutten, RTL

De concurrentiestrijd tussen RTL en Talpa barst weer in volle hevigheid los nu de megafusie in tv-land is afgekeurd. RTL is de dominante partij en kan de concurrent relatief eenvoudig op de knieën krijgen. Daarvoor is namelijk maar één zet nodig: het terughalen van de mannen van Vandaag Inside. Zij houden eigenhandig Talpa’s vlaggenschip SBS 6 overeind.

Sterren van de hemel

Bridget Maasland en haar collega’s van RTL Boulevard hebben er gisterenavond een lang item aan gewijd. “SBS 6 zit momenteel in zak en as”, legt ze uit aan haar kijkers. “Waar vroeger alles wat John de Mol aanraakte in goud veranderde, is dat nu net even anders. Er is één heel groot lichtpunt en dat zijn de mannen van VI.”

Ze wijst op de sterke onderhandelingspositie van de heren. “Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp zouden tijdens hun nieuwe salarisonderhandelingen de sterren van de hemel kunnen vragen. Net als een aantal andere presentatoren die ook niet te klagen hebben.”

Absurde bedragen

Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6, heeft uitgerekend dat Wilfred, Johan en René per persoon een salaris van minstens 2,5 miljoen euro waard zijn. “Het zijn natuurlijk absurde bedragen en het zou ook een unicum zijn in Hilversum als televisiesterren zoveel krijgen, maar het is niet een unicum in medialand”, aldus tv-kenner Rob Goossens.

Rob wijst op het vroegere megasalaris van Edwin Evers. “Hij kreeg 4 miljoen, omdat hij gewoon heel belangrijk was voor Radio 538. Zo’n zelfde situatie heeft SBS 6 nu eigenlijk met die drie mannen. Dan denk ik van: ja, het zijn bizarre cijfers, maar ik ben wel met Tina eens dat ze het dubbel en dwars waard zouden zijn.”

Weg bij SBS 6?

Radio 538-dj Coen Swijnenberg denkt dat het VI-trio in onderhandeling is met een andere mediapartij dan Talpa. Luuk Ikink vraagt zich af met wie: “Wat zouden zij kunnen dan bijvoorbeeld? Ze zitten nu dus kennelijk in een soort onderhandeling. Ze kunnen uiteraard blijven bij SBS, maar wat nog meer?”

RTL ligt voor de hand, maar, zo zegt Rob: “Ze zouden bijvoorbeeld voor zichzelf kunnen beginnen. Ze zouden hun eigen streamingdienst kunnen lanceren en ik weet zeker dat er heel veel mensen bereid zouden zijn om 5 euro per maand te betalen om die drie mannen hun onafhankelijkheid te geven.”

‘SBS draait hierop!’

Bridget denkt dat John de Mol de heren simpelweg niet kan laten gaan. “SBS draait toch hierop? Die kunnen toch niet zonder?”

Verslaggever Aran Bade: “Ik vind 2,5 miljoen wel heel veel, maar ze zijn wel meer waard dan wat ze nu verdienen. Ik denk John pittige onderhandelingen kan verwachten.”

Rob: “SBS 6 moet het hebben van de Meilandjes en van de VI-mannen. Dan moet je betalen voor die mensen en het weghalen bij de zogenaamde A-sterren, die het de afgelopen vier jaar gewoon massaal hebben laten afweten.”

Tina naar RTL?

Luuk, die de laatste tijd werkelijk in elk programma en iedere podcast opduikt, tot slot: “Het lijkt me trouwens wel heel leuk als Tina met een gat in haar hand hier komt werken bij RTL. Dat lijkt me wel wat.”

Bridget: “Hahaha.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat veel kijkers meeverhuizen als het Vandaag Inside-trio met een eigen platform komt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen