Heleen van Royen hekelt lompe Jinek-kritiek Maarten van Rossem

Heleen van Royen hekelt de lompe kritiek die Maarten van Rossem heeft geuit op de zwangerschap van Eva Jinek. Ze vindt het eigenlijk niet te bevatten. “Ik vind het om te janken.”

Maarten van Rossem en Heleen van Royen © SBS 6

Eva Jinek is vierenhalf jaar na de geboorte van haar zoontje Pax opnieuw in verwachting. Ontzettend heuglijk nieuws, maar Maarten van Rossem is kritisch over de timing. Hij vindt dat er straks een te groot leeftijdsverschil zit tussen Pax en zijn broertje of zusje. “Ik vind zelf dat ze er iets sneller bij had moeten zijn.”

Om te janken

Het fragment waarin Maarten kritiek uit op de timing van Eva’s zwangerschap wordt door de maker van de podcast uitgelicht op YouTube. ‘Jinek begint erg laat aan tweede kind: ‘Ze had er sneller bij moeten zijn”, staat erboven. Oplettende nieuwsmedia nemen dat vervolgens weer over.

Onbegrijpelijk, vindt Heleen van Royen het. Ze twittert: “Als je me had verteld, in 1987, toen ik afstudeerde van de School voor Journalistiek, dat het vak er zo zou gaan uitzien, zou ik heel hard hebben gelachen. Nu vind ik het om te janken.”

Meningentijdperk

Ene meneer Jan-Dirk begrijpt het bezwaar van Heleen, maar vindt het ook hypocriet. “We leven in een meningentijdperk. Jij boert er toch ook goed onder? Heb je sinds tijden niet zo vaak op tv gezien.”

Heleen zegt daarop: “Als je mij een mening hoort geven over de timing van zwangerschap van een tv-presentator – fun fact: dat kun je niet timen – dan mag je me op je matje roepen.”

Lelijke dingen

Columnist Hester Zitvast, de rijzende ster van Vrouw, vindt de uitspraken van Maarten idioot. “Zin om heel lelijke dingen over Maarten van Rossem te schrijven. Als leeftijd ineens een issue is, weet ik ook nog wel wat in te brengen over hem, denk ik.”

Zelf is Hester vorig jaar bevallen van haar vierde kind, zo’n 21 jaar na haar eerste. “Soms loopt het leven anders. Had zelf ook 44 nooit gedacht, maar het gebeurde door samenloop van omstandigheden. En het is op deze leeftijd ook heel leuk. Misschien nog leuker dan toen ik 23 was. Oh en de carrière gaat gewoon door. 👌”

Yvonne Coldeweijer keurt de uitspraken van Maarten ook af. Zij noemt het ‘zeer ongepast’.

Fragment

Het fragment van Maarten over Eva:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het commentaar van Maarten van Rossem onnodig en gevoelloos?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen