Katja Schuurman heel erg boos: ‘Hoezo ben ik gestoorde moeder?’

Katja Schuurman vindt het ongelooflijk pijnlijk en kwetsend dat zij door Jan Roos een ‘gestoorde moeder’ is genoemd. “Als jij zou weten wat voor moeder ik ben voor mijn dochters!”

Katja Schuurman © RTL

Het is op z’n minst publicitair onhandig dat Katja Schuurman in de media heeft opgeroepen om Thijs Römer, de vader van haar kind, te vergeven voor het online misbruiken van minderjarige meisjes. De mensen hebben absoluut geen zin in een comeback van hem op tv of het witte doek, maar volgens Katja is het na zijn celstraf tijd voor een tweede kans.

Katja is boos

Jan Roos, presentator van RoddelPraat, riep vervolgens dat Katja een ‘gestoorde moeder‘ zou zijn. Waarom? “Hij heeft zich in tekst en beeld vergrepen aan heel jonge meisjes. Als Katja denkt dat dat verdedigbaar is terwijl de dochter die ze met hem heeft in dezelfde leeftijdscategorie valt, dan kunnen we stellen dat ze niet goed bij haar hoofd is.”

Een vrij heftige uitspraak, maar dat kun je natuurlijk verwachten van iemand als Jan Roos, die normaal gesproken geen blad voor de mond neemt. Nu blijkt dat Katja hem een aantal pittige privéberichten heeft gestuurd op Instagram, waarin ze haar moederhart laat spreken en aangeeft waarom ze zo erg met zijn uitspraken zit.

Simplistisch

Katja verzond haar berichten privé aan Jan, maar hij besluit ze nu te laten zien en op te lezen in de nieuwste aflevering van RoddelPraat. “Jan, als jij zou weten wat voor moeder ik ben voor mijn dochters, hoe ik struggle en strijd om het beste te doen”, zegt ze onder meer. “Dan is mij een gestoorde moeder noemen misschien niet op zijn plek.”

De presentatrice laat iets meer los over de houding van haar gezin ten opzichte van Thijs; er wordt volgens haar een balans gezocht tussen ‘woede, onbegrip maar ook vergeven’. Wat ze van Jans uitspraken vindt? “Pijnlijk, makkelijk, simplistisch en heel onaardig.”

Ongelooflijk moeilijk

Dennis Schouten, de co-host van Jan, besluit om Katja in de uitzending van RoddelPraat te bellen. “Een gestoorde moeder? Nou, ik denk dat je zal begrijpen dat het ongelooflijk moeilijk is als je in zo’n situatie zit en wat dan het beste is om te doen”, vertelt de presentatrice onder meer.

“Ik denk dat het op zich in principe het beste is dat een kind een goede relatie houdt met haar vader of heeft met haar vader of weer krijgt met haar vader. Ik hoop vanzelfsprekend dat Thijs ook weer een betere versie wordt van zichzelf. Ik heb niet zoveel gezegd in de media, maar wel dat ik hem als vader van mijn dochter nooit buiten zou sluiten.”

Mond houden

Katja wil dat haar dochter haar band met Thijs zelf kan invullen. “Ik zou nooit tegen mijn dochter zeggen: ‘Je mag je vader niet meer zien’, ofzo. Dan zou ik persoonlijk vinden dat ik niet een goede moeder zou zijn. Ik ben iemand die altijd probeert van de positiviteit, de hoop en de vergeving te zijn.”

“Ik heb recentelijk gezegd dat ik hoop dat als hij die gevangenisstraf heeft uitgezeten, dat hij weer een kans krijgt. Ach, weet je, verder… Er valt heel veel over te zeggen, maar ik hou verder wijselijk mijn mond. Wat ik zeker weet is dat ik echt een heel toegewijde en liefdevolle moeder ben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Katja Schuurman voortaan beter haar mond kan houden over Thijs Römer en zijn carrièreperspectief?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen