Caroline Tensen wil altijd precies tussen de 68 en 70 kilo wegen

Caroline Tensen heeft als grote televisiester een veiligheidsmarge ingebouwd als het gaat over haar gewicht. Ze wil hooguit 70 kilo wegen en om die grens te bewaken zit ze daar nu twee kilo onder.

Caroline Tensen © Koffietijd

Er zijn weinig zekerheden in het leven, maar dat Caroline Tensen nooit op de gastenlijst van Zomergasten terechtkomt is er in elk geval één. Haar interviews komen werkelijk nooit verder dan kwebbelen over hoe geweldig haar levende poederkwast Leco van Zadelhoff is en dat het kapsel dat hij bij haar heeft gecreëerd zo legendarisch is.

Nooit meer 83 kilo

Ditmaal staat Caroline met een vraaggesprek in de Story. Staat daar wel wat zinnigs in? Nee. Nu heeft ze het weer over haar gewicht. “Ik weet zeker dat ik nooit meer 83 kilo wil wegen. Daar werd ik heel ongelukkig van. Ik heb toen alles in mijn leven drastisch omgegooid qua eten en beweging. Met als resultaat dat ik 13 kilo afviel”, vertelt ze.

Heeft ze die 70 kilo weten vast te houden? Ja, vertelt Caroline. “Inmiddels zit ik op 15 kilo minder”, legt de presentatrice uit. Nu weegt ze dus 68 kilo. “Dat heeft als reden dat ik wat marge wilde hebben. Wanneer ik op een feestje ben, wil ik wel kunnen drinken en eten wat ik wil.”

Veiligheidsmarge

Caroline hanteert als grote tv-ster een veiligheidsmarge, waarbij ze kan schommelen tussen de 68 en 70 kilo. “Als ik dan een kilo aankom, is het niet erg. Vaak wordt gezegd dat op gewicht blijven na zoveel te zijn afgevallen, het moeilijkste is. Dat kan, maar ik heb dat doel voor ogen dat ik nooit meer 83 kilo wil wegen.”

Hoe houdt ze dat vol? “Ik drink en eet op gewone dagen normaal. En als er een keer bitterballen voorbijkomen, eet ik er een in plaats van vijf. En geen suikers, geen koolhydraten. Zodoende blijf ik op gewicht. Het is echt een levensstijl geworden.”

Stiekem opgerekt

Het is overigens wel opvallend dat Caroline nu opeens roept dat ze tussen de 68 en 70 kilo wil wegen, want twee jaar geleden – in december 2020 – vertelde ze nog dat ze tijdens tv-opnames altijd exact 67 kilo weegt.

De presentatrice: “Als je boven de 55 bent én zwaarder, maakt dat ouwelijk. Dus als ik straks aan een nieuwe serie Eén tegen 100 begin – dat programma loopt al twintig jaar, hè! – zorg ik dat ik weer 67 kilo weeg.”

Wat een toestanden allemaal.

Instagram

Caroline als Leco een kater heeft:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kent of bent u iemand die het regelmatig over het kapsel van Caroline Tensen heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen