Matthijs van Nieuwkerk ontsloeg rouwende moeder: ‘Harteloos’

Matthijs van Nieuwkerk heeft in zijn tijd bij De Wereld Draait Door een vrouw ontslagen die net haar dochter had verloren, schrijft weekblad Privé. “Hij vond haar namelijk ‘niet zo vrolijk’.”

Matthijs van Nieuwkerk © NPO

De verbijsterende verhalen over Matthijs van Nieuwkerk blijven maar binnenstromen nu hij voor eens en voor altijd is ontmaskerd als een brute omroepbeul. De Privé, die elf jaar geleden als eerste medium schreef over de toxische werksfeer bij De Wereld Draait Door, kwam deze week met een follow-up vol nieuwe getuigenissen.

Autocuegedoe

Eén van die verhalen gaat over de vele autocue-assistenten die door Matthijs zijn ontslagen. De presentator heeft altijd geweigerd om een bril te dragen en daarom was de lettergrootte van zijn autocue altijd enórm. “Voor degene die met hem mee moet draaien in zijn leestempo, vereist dat een bijna bovenmenselijke concentratie”, legt de Privé uit.

Als de autocue haperde, dan ontplofte Matthijs. Om die reden zijn er volgens het tijdschrift zeker twaalf mensen ontslagen. “Maar over één vrouw was Matthijs buitengewoon tevreden”, zegt een nieuwe Privé-bron. “Zij kon met hem lezen en schrijven, hield hem moeiteloos bij en – o wonder – hij irriteerde zich niet aan haar.”

Persoonlijk drama

Door een persoonlijk drama stopt deze autocuedame zo’n twee à drie maanden met werken. “Zij was dus zijn favoriet, maar toen gebeurde er iets verschrikkelijks. De dochter van deze lieve collega, net twintig, kwam om bij een verkeersongeluk in het buitenland.”

Bij terugkeer was Matthijs niet meer tevreden over deze rouwende moeder. “Die avond nam ze, naast Matthijs staand, de laatste wijzigingen door die nog op het scherm aangepast moesten worden. Niets aan de hand, iedereen blij dat ze terug was, maar de volgende dag kreeg ze te horen dat ze toch niet meer hoefde te komen.”

Waarom niet? “Matthijs vond haar, zo werd het letterlijk gezegd, ‘niet zo vrolijk’!”

Harteloze studiobeul

Telegraaf-presentator Wilson Boldewijn vindt het een bizar verhaal. “Er komt veel shit naar boven, hè?”, zegt hij in Privé TV.

Privé-baas Evert Santegoeds daarop: “Ja, ontzettend veel. De harteloosheid waarmee die man tekeer kon gaan tegen mensen. Een vrouw die haar dochter heeft verloren wordt gewoon ontslagen omdat ze niet vrolijk genoeg was op de set, terwijl ze naast Matthijs stond.”

Hij besluit: “Hoe hebben we toch met z’n allen jarenlang kunnen denken dat dat zo’n aardige, vriendelijke, charmante, erudiete man was. Het is een studiobeul. Andere woorden kan ik er niet voor verzinnen.”

Fragment

Evert over dit ontslag bij Privé TV:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen