RTL en SBS hoeven Jandino Asporaat nooit meer te bellen: ‘Néé!’

RTL en SBS kunnen zich een belletje naar Jandino Asporaat besparen als ze interesse in hem hebben, want de komediant wil niets meer met televisie te maken hebben. “Niet meer leuk.”

Jandino Asporaat © SBS

Jandino Asporaat heeft jarenlang meegedraaid op televisie. Eerst bij de publieke omroep met zijn programma De Dino Show, maar later ook bij RTL waar hij shows maakte als Wie Ben Ik, Alles Mag Op Vrijdag en Dance Dance Dance. Daarna was hij bij SBS te zien in shows als De Gordon tegen Dino Show en Dino en Friends in New York.

Niet in gareel

Een behoorlijk omvangrijk tv-verleden dus, maar nu moet Jandino er niet meer aan denken om op de buis te verschijnen. “Nee. Ik wil alleen dingen doen die ik leuk vind. En televisie vind ik niet meer zo leuk. Ik heb heel veel gedaan, maar op een gegeven moment kreeg ik geen contract meer”, vertelt hij in de Story.

Zijn leven is nu compleet zónder tv, aldus Jandino. “De vrijheid die ik nu heb is me veel waard. Mijn films zijn succesvol, mijn theatershows zijn uitverkocht, dat is mijn leven. En natuurlijk het natuurpark op Curaçao. We hebben overal zelf controle over. Bij televisie is dat niet zo. Dan moet je toch in een bepaald gareel lopen. Dat wil ik nu niet meer.”

Naar Curaçao

Jandino wil op een gegeven moment bovendien naar Curaçao emigreren en daar past een tv-carrière ook niet bij. “Dat is nog steeds het plan. Alleen door corona kwam het er niet van. Net als dat ik toen ook besloot om de opening van FC Kip uit te stellen. Ik wilde geen restaurant openen en aan mijn gasten vragen of ze wel of niet gevaccineerd waren.”

Hij vervolgt: “Shirley en ik hopen op een dag echt dat we een half jaar in Nederland en een half jaar op Curaçao kunnen wonen. In 2022 hebben Shirley en ik daar samen een natuurpark geopend. Elke maand gaan we een week naar het eiland toe. Apart van elkaar, want de ander blijft bij de kinderen.”

Overstappen

Als Jandino 50/50 op Curaçao en in Nederland wil gaan wonen, hoe gaat dat dan met zijn leerplichtige kinderen? Die moeten dan ook steeds mee pendelen. “Daarin hebben we ons verdiept”, legt hij uit.

“De oudste twee zitten nu al op een internationale school en zodra we gaan pendelen tussen Nederland en Curaçao kunnen ze heel makkelijk overstappen. Dat is met beide scholen al geregeld.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jandino Asporaat wil niet meer op televisie. Jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen