Caroline Tensen altijd op reis met weegschaal: ‘Is niet obsessief’

Wat neemt Caroline Tensen altíjd mee als ze op reis gaat? Haarverf? Een pruik voor een bad hair day? Of propt ze gewoon heel die Leco van Zadelhoff in haar trolley? Nee. “Mijn weegschaal. Altijd.”

Caroline Tensen © RTL

Als er íemand in Hilversum obsessief met haar uiterlijk bezig is, dan is het wel Caroline Tensen. Die vrouw heeft een keer heel India bij elkaar gekermd omdat haar haar niet goed zat. Ze belde toen naar de Leco Alarmcentrale om een geschikte kapper te vinden. Heel eigenaardig allemaal. Was dit alles? Nee.

Broek niet aan

Caroline weigert ook om in te checken als er geen weegschaal in haar koffer zit. Ze wil ook op reis namelijk precíes weten hoeveel kilo ze precies weegt. Als ze na het ontbijtbuffet iets te zwaar weegt, dan houdt ze de rest van de dag haar mond dicht.

Ze heeft er zelfs een speciale reisweegschaal voor aangeschaft, bekent de presentatrice in Nouveau. “Toen die er nog niet waren, deed ik altijd een spijkerbroek zonder stretch in mijn koffer. Ik kreeg ooit na een maand Frankrijk in omslagdoeken, bikini’s en met vooral veel lekker eten mijn broek niet meer aan.”

Obsessieve Caroline

Een broek die na de vakantie wat strakker zit is voor veel mensen herkenbaar, maar voor Caroline is het een catastrofe. “Vanaf dat moment hou ik ook tijdens reizen in de gaten of ik niet te veel aankom.”

Maar als je dat zo belangrijk vindt, dan kun je toch wat minder vaak opscheppen bij het buffet? Moet er nou echt een hele weegschaal mee in die koffer? “Het klinkt obsessief, maar ik vind het verschrikkelijk om aan de lijn te moeten. Dat wil ik nooit meer.”

Eén pizza

Hoe ziet het er dan uit als Caroline met haar familie op vakantie is? “Als we zeventien dagen weg zijn, mag ik van mezelf één keer pizza, één keer kaasfondue en één keer de käsespätzle, een pannetje vol bergkaas en deeg, heerlijk.”

De boodschap in duidelijk: Caroline wil geen dikkerdje zijn. Ze wijst erop dat haar man ook slank is. “Een fit stel, geen dikke buik, niks. Lekker.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het normaal om met een weegschaal op reis te gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen