Stopt Beau van Erven Dorens met talkshow? ‘Echt geen zin meer’

Beau van Erven Dorens heeft ‘echt geen en-ke-le zin meer’ in zijn talkshow op RTL 4, stelt mediacriticus Victor Vlam. “Hij lijkt compleet en totaal uitgekeken op dat programma.”

Beau van Erven Dorens © Instagram

Waar er bij de NPO van alles gebeurt op het gebied van talkshows, staat RTL behoorlijk stil: er is nog steeds geen vervanger geregeld voor Eva Jinek. Beau van Erven Dorens, Humberto Tan en Renze Klamer wisselen nu af met z’n drieën, maar er gebeurt weinig; het sprankelt allemaal niet echt. Wat zit hier achter?

Geen zin meer

Volgens mediacriticus Victor Vlam is de ambitie eruit bij Beau. “Ik heb heel sterk de indruk dat Beau er echt geen en-ke-le zin meer in heeft in die hele talkshow. Hij lijkt compleet en totaal uitgekeken op dat programma”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Eén ding is zeker: we zien Beau veel minder vaak. “Sowieso presenteert hij het nog maar twee keer zes weken per jaar. Dat was vroeger toen Eva er nog zat echt de helft van het jaar, dus hij is echt achteruitgegaan qua hoeveel weken hij presenteert. Hij zegt in de media, zoals afgelopen week ook in Televizier, dat de late slaaptijd hem zwaar valt.”

Heel laat thuis

Volgens Beau is Humberto veel geschikter voor de late talkshow. “Hij is heel laat thuis en daar klaagde hij ook over. Dat kan ook wel eens een aflopende zaak zijn.”

En wat nu? “Ik denk dat Thomas van Groningen op termijn best een interessante optie zou kunnen zijn voor hun talkshow. Ik denk wel dat zijn presentatiedebuut bij Op1 een reden is voor RTL 4 om naar hem te kijken, want na het gedwongen vertrek van Matthijs kunnen ze best een extra iemand op de late avond gebruiken.”

Hélène-exit?

Thomas was vorige week te zien als invalpresentator bij Op1. Hij deed het volgens Victor uitstekend, maar om vast als talkshowhost aan de slag te gaan, moet hij volgens hem wel eerst wat gewicht verliezen. Als hij dat heeft gedaan, zouden we zomaar te maken kunnen hebben met een nieuwe talkshowster, aldus Victor.

“Sterker nog: ik denk dat het voor SBS 6 – en ik wil niet meteen de baan van Hélène Hendriks ter discussie stellen – ook interessant is. Hij komt uit de VI-contreien en ik denk dat hij dat format ook best goed zou aankunnen. Ik denk wel dat daar veel potentie zit.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen