Andy van der Meijde wil dat Caroline Tensen schnabbel kwijtraakt

Andy van der Meijde vindt het niet eerlijk dat hij moest stoppen met alle gokreclames, terwijl collega-BN’ers als Caroline Tensen gewoon te zien mogen blijven in loterijspotjes. “Raar.”

Andy van der Meijde en Caroline Tensen © SBS, RTL

Er waren media die hem omschreven als ‘gokboegbeeld’: Andy van der Meijde. De voormalig ‘Koning Toto’ maakte later reclame voor concurrent BetCity, maar tegenwoordig mogen BN’ers niet meer in spotjes van gokbedrijven zitten. Maar waarom mogen collega-sterren als Caroline Tensen dan wel reclame maken voor de Postcode Loterij?

Andy valt Caroline aan

Als Andy door de Story wordt gevraagd of het niet krom is dat ‘onder anderen Caroline Tensen, Leontine Ruiters en Martijn Krabbé zich wél mogen inzetten als ambassadeur van loterijen’, antwoordt de oud-voetballer onomwonden: “Ja. BN’ers mogen geen reclame maken voor gokwebsites, maar wel voor de staat.”

Het is gewoon meten met twee maten, vindt Andy. Dan moet je ook die schnabbel van Caroline afpakken, vindt hij. “Je koopt een lot in de hoop dat je zoveel geluk hebt dat je geld krijgt. Je gokt erop dat je geld wint. Ons programma Veronica Offside wordt gesponsord door BetCity. Maar in de loop van dit jaar mag dat ook niet meer.”

Gaston kritisch

Gaston Starreveld, die schreeuwend prijzen mag uitreiken namens de Postcode Loterij, is het niet eens met Andy. “Nee. Er is een belangrijk onderscheid tussen (online) gokken en deelnemen aan een loterij. Bij de Postcode Loterij koop je een lot en hoor je een maand later of je een prijs hebt gewonnen.”

Leontine, Martijn en Caroline blijven als het aan Gaston ligt gespaard door de gokwet. “Een deelnemer steunt met de inleg ook 146 goede doelen. Heel anders dan bij gokbedrijven, waar een korte tijd zit tussen inzet en uitslag. Vandaar dat er voor gokbedrijven andere regels gelden, zeker ook met betrekking tot reclame.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gokreclames mogen niet, loterijreclames met Caroline Tensen wel: heel krom?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen