VI-trio ergert zich aan Songfestival-Mia: ‘Jezus, waar slaat dit op?’

De ergernis aan het ietwat aanstellerige Songfestival-duo Mia Nicolai en Dion Cooper neemt toe. Een filmpje waarin zij haar beklag doet over Nederland werd gisteren besproken in Vandaag Inside.

Vandaag Inside en Songfestival © SBS 6, Instagram

Het gelegenheidsduo Mia Nicolai en Dion Cooper is door de selectieprocedure van het Eurovisie Songfestival geglipt vanwege hun nauwe band met oud-winnaar Duncan Laurence. Deze twee artiesten, die nú al sterallures hebben, waren tot deze week volstrekt onbekend. Ze liggen dan ook behoorlijk onder een vergrootglas.

Klagende Mia

Yvonne Coldeweijer heeft de Instagram-pagina’s van dit tweetal even zitten uitpluizen en kwam eergisteren een filmpje tegen op de pagina van Mia. Hierin doet deze Songfestival-dame uitgebreid haar beklag over ons land. “Ik heb het gevoel dat ik altijd al geweten heb dat ik niet in Amsterdam of Nederland wilde wonen”, zegt ze in het Engels.

Deze Mia doet zich voor als een hele wereldse meid. “Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik bij de wereld hoorde en niet op één plek. En toen ik 18 was ben ik gaan reizen en ben ik in mijn eentje naar New York gegaan. Uiteindelijk kwam ik daar elke zomer. New York voelde als thuiskomen. Dat was de plek waar ik wilde zijn.”

New York

O, God. Straks hebben we weer zo’n BN’er die aan het Regilio Tuur-syndroom lijdt. De bokser voelde zich zó thuis in de Verenigde Staten dat hij opeens compleet vergat hoe hij Nederlands moet praten.

Ook Mia wil helemaal niet in Nederland zijn. “Ik werd altijd depressief als ik terug moest omdat mijn visum verliep. En dan ging ik weer negen maanden overleven in Amsterdam om geld te verdienen, zodat ik dat weer kon uitgeven aan drie maanden New York.”

Gisteren is Mia weer op het vliegtuig gestapt. Ze komt in januari weer terug naar Nederland. Dat zal weer een verschrikkelijke tijd worden voor haar.

Aansteller

De mannen van VI vinden deze Mia een enorme aansteller. “Nou, en die vertegenwoordigt Nederland! Ja, dat is lekker!”, aldus Wilfred Genee.

Johan Derksen sarcastisch: “Een heel opgewekt meisje.”

René van der Gijp: “Jezus miena, man. Waar slaat dit op?”

Wilfred: “Ja, die heeft er zin in! Waar zitten we naar te kijken?”

Johan: “Waar haal je zo’n mutsje vandaan in godsnaam?”

Wilfred: “Ja, het is verbazingwekkend.”

Jezus Christus

René wordt moe van deze Mia. “Spreekt ze nog wel Nederlands?”

Wilfred: “Ja, dat vraag ik me nu ook af. Die gaat onze vlag even omhooghouden daar!”

René: “Jezus Christus. Dat schiet toch op niet, joh, dit?”

Johan gelooft niet in deze inzending. “Als dit meisje geïnterviewd wordt en die dan zegt: ‘Ja, ik vertegenwoordig dat k*tland waar ik altijd een paar maanden per jaar moet zitten.’”

Hij besluit: “Ik heb me voorgenomen om niets meer met het Songfestival te doen. Het is het feest van de wansmaak. Het is een feestje van een kleine, hoofdzakelijk homoseksuele sekte. Dat is zo. Het is echt een nichtenfeestje en die hebben dan wat jongetjes die er leuk uitzien en daarheen mogen, maar het Nederlands volk wil gewoon een goede zanger of zangeres erheen.”

Instagram

Het filmpje van Mia met daaronder een hele serie vernietigende reacties:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen