Ronald Molendijk krijgt kritiek: ‘Hij jaagt mensen naar juicekanalen’

Ronald Molendijk zorgt voor flink wat irritatie met zijn continue geslijm aan het adres van Glennis Grace. Juist door types als hij zijn de juicekanalen zo populair geworden, zegt Victor Vlam.

Ronald Molendijk en Victor Vlam © SBS 6

Het lijkt wel of Shownieuws-deskundige Ronald Molendijk werkelijk geen tv-optreden onbenut laat om zijn goede vriendin Glennis Grace een slijmdouche te geven. Hij probeert met man en macht om haar weer in het zadel te helpen, maar krijgt daar veel kritiek op. Afgelopen week zinspeelde hij nog op een muzikale comeback van de tokkiezangeres.

Kritiek op Ronald

Victor Vlam, de mediakenner die afgelopen zomer regelmatig te zien was aan de desk van Shownieuws, haalt keihard uit naar Ronald. “Roland Molendijk is iemand die echt bevriend is met Glennis en ook heeft gezegd dat hij haar nog heeft gebeld op de dag van het interview met Eva Jinek”, vertelt hij in de podcast De Communicado’s.

Hij vervolgt: “Dat is ook vaak iemand die daar non-stop het pro-Glennis Grace-geluid laat horen. Ik vind af en toe wel: dít is nou de reden waarom sommige mensen naar juicekanalen gaan. Ik denk dat het heel belangrijk is dat RTL Boulevard en Shownieuws beseffen dat die juicekanalen echt concurrenten zijn en dat ze zich integer moeten opstellen.”

Belangenverstrengeling

Showrubrieken moeten beseffen dat de kijker al die vriendjespolitiek niet meer pikt, aldus Victor. “Misschien moeten ze deze mensen even niet aan het woord laten over dit soort onderwerpen, want de belangenverstrengeling is gewoon te groot. Als dit politiek zou zijn, zouden we het niet accepteren. Ik denk dat je zuivere journalistiek moet bedrijven.”

Het feit dat Ronald zinspeelt op een comeback van Glennis is volgens hem gewoon ongepast. “Ik vind het ook wel kwetsend dat er wat mensen aan tafels zaten die in haar kamp zitten en die dan direct gaan praten over hoe zij terug kan komen hiervan.”

Schoffering

Victor vindt dat Ronald de plank volledig misslaat. “Als mensen die in haar kamp zitten dat dan gaan doen, en daar op dit moment al openlijk over gaan speculeren… Dat vind ik echt wel een schoffering van de slachtoffers. Je zag het Ronald Molendijk afgelopen week bij HLF8 doen. Ik vind dat echt wel problematisch.”

Hij vervolgt: “Richard Korver heeft uitgelegd dat de slachtoffers echt getraumatiseerd zijn. Dan denk ik van: weet je, ga dan niet zitten speculeren op de dag na de rechtszaak of ze terug kan komen. Zeg dan gewoon: ‘Op dit moment gaat het om de slachtoffers en niet om Glennis Grace, dat is voor een latere fase.’ Dat was een veel gepaster antwoord geweest.”

Clarice

Overigens vindt Victor dat ze bij Boulevard ook moeten oppassen. Het is volgens hem namelijk geen toeval dat Glennis heeft gekozen voor het advocatenkantoor waar ook Clarice Stenger werkt, de huisadvocaat van het programma. “Zij heeft er een financieel belang van dat het op een positieve manier eindigt voor Glennis.”

Heeft Victor tot slot nog een tip voor Ronald? “Als jij haar beste vriend bent, hou je dan even gedeisd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waarom denkt u dat Ronald Molendijk nog steeds tv-werk heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen