Pikant: Mia Nicolai (van Mia & Dion) laat Duncan Laurence vallen

Nu het Eurovisie Songfestival alweer zeven maanden achter ons ligt, lijkt Mia Nicolai alsnog afstand te nemen van haar ‘mentor’ Duncan Laurence. “We hadden baat gehad bij extra training.”

Mia Nicolai en Mia & Dion © NPO

Het is misschien wel een van de grootste missers in de Nederlandse geschiedenis van het Eurovisie Songfestival: de deelname van het muzikaal worstelende koppeltje Mia & Dion. De verwachtingen waren hooggespannen, omdat oud-winnaar Duncan Laurence hun ‘mentor’ was. Wat dat mentorschap inhield? Zelfs Mia Nicolai weet het niet.

‘Ehhh, over Duncan?’

Mia heeft geen idee wat nou eigenlijk tot het takenpakket van Duncan hoorde. Hij kwam af en toe langs met zijn vriend Jordan en hun hondje, maar dat was het dan ook wel. Het Parool vraagt haar: “En Duncan Laurence? Hij zou jullie als creative director begeleiden tijdens het gehele traject. Heeft hij zijn rol wat jou betreft goed ingevuld?”

Daarop springt de geplaagde zangeres niet bepaald voor hem in de bres: “Ehhh. Dat zou betekenen dat vooraf heel duidelijk was afgesproken wat die rol zou inhouden. Dat er een lijstje met afspraken was, dat we na afloop hadden kunnen afvinken. Maar dat lijstje was er niet.”

‘Vraag snap ik wel!’

Dat lijstje was dus net zo absent als Duncan zelf. Hartstikke professioneel allemaal. Was het slim geweest om zo’n afsprakenlijstje op te stellen, vraagt Het Parool vervolgens. Mia: “Ik denk dat dat in elke werkrelatie helemaal geen slecht idee is, inderdaad.”

Het valse optreden dat Mia & Dion destijds gaven in Madrid was echt tenenkrommend; daarna ging het in Amsterdam wéér mis. En Duncan? Die zat selfies van zichzelf te plaatsen op Instagram. Hoe kán dat? “Die vraag snap ik wel, maar je moet hem echt aan Duncan stellen.”

Helemaal klaar mee

Alles ademt dat Mia éindelijk een beetje durft toe te geven dat Duncan een mentor from hell was. Door wie voelde ze zich wél gesteund? “Door mijn ouders, vrienden, de mensen van Avrotros.”

Al met al was Mia’s Eurovisie-ervaring met mentor Duncan als een rit zonder bestemming – veel beweging, maar nergens heen. “Ik denk wel dat we baat hadden gehad bij extra training in de maanden ervoor.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Duncan Laurence zich beter uitsluitend kan richten op de buitenlandse markt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen