Songfestival-duo Mia & Dion op vingers getikt na verwaand gedrag

Het nieuwe Songfestival-duo Mia Nicolai en Dion Cooper én hun leermeester Duncan Laurence zijn op de vingers getikt door RTL Boulevard. Ze hebben zich schuldig gemaakt aan sterrengedrag.

Mia en Dion © RTL

Het lijkt erop dat de selectieprocedure voor het Songfestival een wassen neus is. Talloze liedjesmakers hebben zich maandenlang lopen uitsloven om de interesse te wekken van de AvroTros-commissie, maar uiteindelijk lijkt er gewoon handjeklap te hebben plaatsgevonden. Oud-winnaar Duncan Laurence heeft twee vrienden naar voren geschoven.

Sterrengedrag

Die twee vrienden, Mia Nicolai en Dion Cooper, zijn bij elkaar gezet om een gelegenheidsduo te vormen, speciaal voor het liedjesfestijn. Volgens RTL Boulevard heeft Mia min of meer verklapt dat hun Songfestival-avontuur al zes maanden geleden beklonken is, maar dat wordt ontkend door de organisatie.

Eén ding is wel zeker: Mia en Dion vertonen nu al sterrengedrag, net als hun leermeester Duncan. Na de bekendmaking van hun Songfestival-avontuur werden ze eergisteren op het Media Park overvallen door een verslaggeefster van RTL Boulevard: “Gefeliciteerd, hoe voelen jullie je?”

‘Ik moet door!’

Dion deed vervolgens zijn best om zo snel mogelijk de voorgereden auto in te komen. “Geweldig, echt supergoed, ja, dankjewel.”

De verslaggeefster: “Heb je er veel zin in?”

Dion: “Waanzinnig veel zin in. We moeten in één keer door. Thanks.”

Pardon? Deze Dion gedraagt zich hier alsof hij een soort wereldster is, terwijl hij tot voor kort alleen maar kon dromen van een beetje media-aandacht. En nu haalt hij zijn neus op voor ’s lands meest bekeken showrubriek.

Zelfoverschatting

Wilde Duncan dan wél wat zeggen voor de camera van Boulevard? Nee, ook niet. Die dook met zijn kekke zonnebrilletje eveneens in één keer weg achter het dashboard. “Nee, thanks.”

Het is evident dat deze artiesten zich wel héél erg overschatten. Duncan sukkelt na het winnen van het Songfestival vooral van paniekaanval naar paniekaanval en die andere twee hadden tot deze week niet eens een Wikipedia-pagina.

Tik op vingers

Aran Bade, sterverslaggever van RTL Boulevard, heeft verhaal gehaald bij Songfestival-bobo Cornald Maas. Hij belooft beterschap. “Gisteren met die auto’s en Duncan Laurence die als een soort David Bowie die deur dichtklapte… Dat gaat ook wat meer opener worden, dat we ze kunnen spreken”, aldus Aran.

Naast deze tik op de vingers van Boulevard, hebben Mia en Dion ook een reprimande gekregen van Wikipedia. Hun team heeft namelijk wel héél lovende pagina’s voor hun aangemaakt bij de online encyclopedie. Die teksten zijn inmiddels alweer verwijderd, ontdekte juicekoningin Yvonne Coldeweijer (zie onderstaand).

Yvonne stoort zich overigens mateloos aan die Mia en Dion: “Wat zíjn dit voor een aanstellers? Ligt het aan mij? Zo cringe.”

Wikipedia

Wikipedia verwijdert lyrische teksten:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen