Mattie Valk sloopt Mia & Dion: ‘Optreden in halve finale niet best’

Mattie Valk vindt dat het optreden van Mia & Dion tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival niet goed was. “Ik wil niet te zuur zijn, maar het was toch weinig indrukwekkend?”

Mia en Dion en Mattie Valk © NPO

Het muzikale stelletje Mia & Dion heeft hun optreden op het Eurovisie Songfestival erop zitten. Ze zijn gestrand in de halve finale, omdat de kijkers thuis hen niet goed genoeg vonden. In aanloop naar het liedjesfestijn hebben ze meermaals heel erg vals gezongen, maar volgens commentatoren Cornald Maas en Jan Smit was daar nu geen sprake van.

Cornalds kliekje

Johan Derksen merkt in Vandaag Inside wel op dat Cornald en Jan niet objectief zijn, omdat zij mede in de commissie zaten die Mia & Dion heeft gekozen. “Die zitten daar en zeggen dat het fantastisch ging. ‘Loepzuiver en glashelder’, maar het vreemde is: die twee zaten in de commissie die bepaald heeft dat deze twee gaan zingen.”

Hij vervolgt: “Het is lachwekkend, het is een kliekje en ze hebben gewoon twee middelbare scholieren erheen gestuurd die nog nooit gezongen hebben en die nu voor het eerst zingen.”

Mattie reageert

Mattie Valk, de grote ster van Qmusic, is het in elk geval niet eens met Cornald en Jan. “Heel even jongens – ik wil niet meteen heel negatief zijn – maar het was toch niet zo heel erg goed? De commentatoren Jan en Cornald zeiden dat het loepzuiver was, maar dat wás het toch eigenlijk niet? Het was toch weinig indrukwekkend of ben ik nou zuur?”

Mia & Dion zijn volgens hem gewoon niet zo goed. “Ik had het ook graag anders zien, maar het was toch weinig impactvol? Zo eerlijk moeten we toch zijn?”

Niet indrukwekkend

Het was veel te mager, vindt Mattie. “Jongens, ik wil niet te zuur zijn, maar het was toch weinig indrukwekkend? Zo eerlijk moeten we toch zijn? Het was een beetje dunnetjes, het was weinig imposant.”

Hij vervolgt: “Wij weten uit welke verschrikkelijke situatie we komen qua zang, wij kennen de achtergrond ervan, maar als je dit zo op de nuchtere maag bekijkt zonder dat je de hele geschiedenis kent van die twee, dan zie je een optreden dat gewoon een beetje mwa is.”

Angela slacht af

Angela de Jong vindt dat het hele zooitje op zijn kop moet krijgen. “Misschien tijd voor een tripje naar de gehoorspecialist als je terug bent in Volendam, Jan. Of je ‘Wij van WC Eend’-bril eens afzetten en grondig poetsen”, sneert ze in het AD.

En wat doen we dan met mentor Duncan Laurence? “Met zijn aanstellerige accentje een enkele reis Amerika geven!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet het Eurovisie Songfestival helemaal weg bij AvroTros?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen