Eddy Zoëy ergert zich aan vriend Duncan Laurence: ‘Is Messi niet!’

Het lijkt wel alsof níemand in de Songfestival-equipe van AvroTros zich normaal kan gedragen jegens de media. Ook Jordan Garfield, de vriend van Duncan Laurence, maakt zich er schuldig aan.

Jordan Garfield en Eddy Zoëy © RTL

Duncan Laurence en Jordan Garfield hebben samen bedacht dat Mia & Dion dé Nederlandse inzending zouden worden voor het Eurovisie Songfestival. Tijdens het hele traject heeft het hele stelletje zich als enórme sterren gedragen. Het begon al na de perspresentatie in november, toen ze RTL Boulevard zwijgend voorbijliepen, met enorme zonnebrillen op.

Arrogante Jordan

Jammer, want Duncan en Jordan zijn volgens Mia mannen met een visie die wel wat te vertellen hebben. Hoe hij hen heeft uitgekozen? “Dat is net zo natuurlijk ontstaan als dat zij ’s ochtends wakker worden en aan elkaar vragen: ‘Wat wil je voor breakfast? Wat nou als we nu een bagel gaan eten met avocado?’ ‘Ja!’ ‘En wat nou als we er een ei bij doen!’”

Klinkt als een interessant recept. Helaas is het resultaat volledig uitgekotst door de kijkers in Europa. Genoeg aanleiding om het stelletje wat vragen te stellen natuurlijk, maar toen Jordan woensdagavond – zonder Duncan – terugkeerde in Nederland, liep hij opníeuw zwijgend langs RTL Boulevard. Met zijn kin omhoog verdronk hij in zijn arrogante aura.

Zwijgzaam

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink in de uitzending van gisterenavond: “We spotten daar onder anderen Jordan Garfield, een van de begeleiders van Mia & Dion en tevens de vriend van Duncan Laurence. We waren benieuwd hoe hij het nou heeft beleefd de afgelopen dagen. We wilden hem iets vragen en toen bleek hij ineens beter beveiligd dan de paus.”

De verslaggever tegen Jordan: “Hoe vind je dat het gisteren gegaan is?”

Jordan: “We zijn heel trots.”

De reporter: “Wat heb je gisterenavond gedaan?”

Jordan: “Sorry.”

De reporter: “Waarom ben je al zo vroeg terug?”

Eric Dekker, persmannetje van AvroTros, daarop getergd: “Zullen we afspreken dat ik wat ga vertellen?”

Iemand anders heel dramatisch tegen Jordan: “Kom maar, kom maar.”

‘Hij is Messi niet!’

BLVD-host Eddy Zoëy vindt het triest. “Alsof het Messi is, joh. Ongelooflijk. Wat een overdreven toestand.”

Luuk: “Ja, wat is dit?! Heel apart. Heel apart. Wie ons niet voorbijrende is Eric Dekker. Dat is de hoofd communicatie bij AvroTros. Hij had een toch wel vrij bijzonder inzicht over het mislukte Songfestival-avontuur van Mia & Dion.”

‘Media schuldig!’

Wat die Eric Dekker te zeggen had? Ah, die gaf de media de schuld van alles. “De enorme media-aandacht heeft ervoor gezorgd dat het voor twee jonge artiesten ontzettend moeilijk wordt om zich zeker te voelen.”

Hij vervolgt: “Het blijft lastig om ze eerst heel erg te overladen met negatieve aandacht om er vervolgens achter te komen dat ze daar onzeker van worden. Ik denk dat we in de spiegel moeten kijken en sommige andere mensen ook.”

Rob Goossens vindt dit een reactie van een ‘jullie zijn stom!’-niveau en Eddy: “Nee, het was gewoon niet goed genoeg. Klaar!”

Fragment

De zwijgzame Jordan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het hele kliekje van Duncan Laurence zich schromelijk overschat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen