Loretta Schrijver live op televisie flink pissig: ‘Pas jullie site aan!’

Loretta Schrijver vindt dat RTL Boulevard een verkeerd beeld van haar neerzet en maande de showrubriek gisteren live in de uitzending om dat te corrigeren. “Pas jullie website aan!”

Loretta Schrijver en Koffietijd © RTL

De dames van Koffietijd kregen gisteren vervelend nieuws te verwerken: vanwege tegenvallende kijkcijfers wordt de stekker uit het programma getrokken. De presentatrices gaan er opvallend nuchter mee om, zo ook Loretta Schrijver. Ze wil daarom niet dat RTL Boulevard een beeld neerzet alsof ze half in de goot ligt.

‘Haal van de site af!’

Loretta sprak gisteren haar ongenoegen uit tijdens een telefonische reactie in de live-uitzending van het programma. “Ik ben helemaal kapot? Nee. Daar wil ik dus eigenlijk meteen mee beginnen. Ik vind het niet zo leuk, dat lees ik op de website van Boulevard, dat ‘Loretta er kapot van is’.”

Ze vervolgt: “Loretta is een weldenkend mens en ziet dit soort dingen ook wel aankomen. We zouden eigenlijk misschien maar drie maanden hebben bestaan, maar we bestaan dertien jaar bijna. Ik ben niet kapot, dus ik zou het ontzettend graag en heel erg leuk vinden als jullie dát in elk geval van de site willen halen. Dan hebben we dat weer uit de wereld.”

‘Ik ben niet gek’

Eddy Zoëy zat duidelijk niet zo te wachten op het beklag van Loretta. “Bij deze geregeld! Maar wanneer wist je dit?”

Loretta: “Ik ben ook niet gek. We weten allemaal dat er weer contractbesprekingen zijn en we zien natuurlijk ook dat het medialandschap verandert. Dat geldt voor allerlei programma’s die het met mindere kijkcijfers moeten doen, enzovoorts, enzovoorts.”

Duur programma

Waarschijnlijk wijst Loretta op het feit dat het aantal lineaire kijkers steeds lager wordt. “Ook de Postcode Loterij en ook RTL moeten weer met hun tijd mee, moeten dat gaan aanpassen, er moeten beslissingen genomen worden.”

Ze vervolgt: “Het is een heel duur programma elke dag met zoveel mensen en live en alle mogelijkheden; niks is te gek voor het programma. En in een tijd waarin we allemaal een stapje terug moeten doen, dan slaat de soberte natuurlijk ook toe. Dit is een heel luxe programma.”

Borreltje

Staan haar collega’s er ook zo nuchter in? “Nou, we zijn nu eigenlijk met z’n allen een borreltje aan het drinken.”

Zou Loretta openstaan voor een doorstart? “Als Koffietijd gewoon zou blijven doorgestaan, dan zou ik er gewoon bij blijven, want niemand wil weg bij dat programma. Dat staat buiten kijf.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen