Loretta Schrijver blij dat Renze Klamer op plek gezet is: ‘Ja, mooi’

Loretta Schrijver vindt het heel fijn dat Renze Klamer op zijn plek werd gezet toen hij in zijn talkshow met dedain praatte over haar programma Koffietijd. “Dat vond ik heel mooi.”

Renze Klamer en Loretta Schrijver © RTL

Iedereen mag Koffietijd natuurlijk een onnozel programma vinden, maar is het wel je plek om dat te roepen als je zélf een programma maakt vol infantiele acts als Siegfried & Joy en Bulletje? Zelf denkt Renze Klamer kennelijk van wel. “Koffietijd is in zijn oergezellige onnozelheid eigenlijk toch wel ongeëvenaard”, riep hij in januari in zijn talkshow.

Ongeëvenaard zinloos

Toen Renze gevraagd werd om te herhalen wat hij zei, bleef hij volharden: “Ongeëvenaard zinloos eigenlijk. Onnozel inderdaad. Dat is eigenlijk wat het is.”

Tafelgast Sanne Wallis de Vries zette hem direct op zijn plek. “Waarom zoeken jullie dit [fragment] uit? Want jullie vinden dit dom ofzo? (…) Net zei je ‘onnozel’ en dat vind ik zo negatief.”

Het leverde ongemakkelijke televisie op, maar Koffietijd-diva Loretta Schrijver zat thuis tevreden op de bank.

Loretta blij met Sanne

Loretta is heel blij met de manier waarop Sanne toen reageerde, vertelt ze in de Nouveau. “Ik vond het mooi dat Sanne Wallis de Vries daar tegenin ging.”

Ze is overigens niet boos op Renze. “Ik ben er inmiddels aan gewend dat mensen het leuk vinden om er een beetje smalend over te doen. En dat grappen van mij, die ik heel bewust maak, in andere programma’s voorbij komen als bloopers. Zodat de kijker thuis kan zeggen: ‘O o, wat is die Loretta toch onnozel.’ Tja.”

Eens met Angela

Waarschijnlijk kan Loretta zich goed vinden in de mening van Angela de Jong over Renze. Zij gaf eerder aan ‘alleen maar diep medelijden’ te hebben met de presentator: “Renze Klamer, ooit journalistiek talent bij de NPO, is wel erg diep gezakt.”

Denkt Loretta daar ook zo over? Dat is niet duidelijk, maar, zo zegt ze in een dubbelinterview met Angela: “Ik ben het uiteindelijk bíjna altijd met je eens.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het programma van Renze Klamer ver verheven boven Koffietijd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen