Loretta Schrijver stuurt boze e-mail naar Matthijs van Nieuwkerk

Loretta Schrijver heeft in het verleden wel eens een boze mail gestuurd aan Matthijs van Nieuwkerk en zijn toenmalige horrorhulpje Dieuwke Wynia, maar hij was te beroerd om te antwoorden.

Matthijs van Nieuwkerk en Loretta Schrijver © RTL

Het is Loretta Schrijver jarenlang een doorn in het oog geweest hoe ze structureel belachelijk werd gemaakt in de rubriek De TV Draait Door van de toenmalige talkshow van Matthijs van Nieuwkerk. De een kan dat beter hebben dan de ander, maar de presentatrice zat ermee en besloot in de pen te klimmen.

Door de mangel

Loretta besloot niet alleen Matthijs aan te schrijven, maar ook zijn inmiddels beruchte horrorhulpje Dieuwke Wynia, die de redactie van De Wereld Draait Door bestierde. Als ze naar de val van Matthijs gevraagd wordt, zegt ze in de Nouveau: “Ik weet een beetje hoe het voelt als je bekend bent en door de mangel wordt gehaald.”

Ze vervolgt: “Bij mij begon het rond 2007 met die bewust verknipte filmpjes in De Wereld Draait Door, waardoor het leek alsof ik hartstikke onnozel ben. Dat viel samen met het begin van fora op internet, waar mensen hun mening konden achterlaten. En ik voelde me de risee: je gaat denken dat iederéén jou dom vindt.”

Boze e-mail

In die tijd, ruim vijftien jaar geleden, deed het veel met Loretta. “Lou werd boos dat ik die berichten bleef lezen, maar ik kon het niet laten. DWDD was daarin de katalysator, dus heb ik uiteindelijk Matthijs en zijn hoofdredacteur Dieuwke Wynia een brief geschreven.”

Loretta maakte in die brief van haar hart geen moordkuil, maar Matthijs heeft haar tot op de dag van vandaag niet geantwoord. “Ik legde daarin uit dat ze aan het framen waren. lk kreeg alleen een stompzinnige reactie van Dieuwke, in twee regels. Jammer dat ik er zo over dacht.”

Disproportioneel

Overigens gaat het wel te ver hoe erg Matthijs nu wordt aangepakt, vindt Loretta. Net als Linda de Mol. “Twee mensen die onaantastbaar leken. Het heeft me verbaasd hoe vluchtig roem uiteindelijk is.”

“Dezelfde mensen die je het ene moment nog op een voetstuk zetten, laten je net zo makkelijk vallen en trappen je na. En dat is dan zogenaamd politiek correct. Ik vind het disproportioneel, de straf erger dan het vergrijp.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen