Katja Schuurman woest over pikant saunaverhaal: ‘Bizarre leugen’

Katja Schuurman is woest over een pikant saunaverhaal dat in de allernieuwste Story staat. Ze spreekt van ‘bizarre leugens’. “Daarvan is niks, maar dan ook niks waar”, zegt ze.

Katja Schuurman en Nena Kruizenga © NPO, Instagram

Nena Kruizenga, een van de drie aangeefsters van Thijs Römer, vertelt in Story dat ze uitgebreid contact heeft gehad met Katja Schuurman. Zij is de ex-vrouw van Thijs en samen hebben ze een dochter. Dat Nena en Katja contact met elkaar hebben gehad is geen verrassing, omdat het juicekanalen al eerder opviel dat Katja Nena is gaan volgen op Instagram.

Dronken en in de war

Na wat berichtjes over en weer zou er op 9 september om twee uur ’s nachts een FaceTime-gesprek hebben plaatsgevonden tussen Katja en Nena. “Ze kwam dronken en in de war over. Er verschenen allemaal flessen wijn in beeld. Het ene moment huilde ze, het andere moment was ze weer heel blij”, vertelt ze in de nieuwste Story.

Katja zei dat ze heel boos was op Thijs, aldus Nena. “En dat ze geen contact meer met hem heeft gezocht. Katja geloofde mij. Wel vertelde ze dat ik rekening moest houden met hun dochter Sammie. Dat was ook wat ik het ergste vond aan mijn aangifte. Ik vond het vreselijk voor hun dochter. Maar de politie zei ook: ‘Daar kun jij niets aan doen’.”

Chillen in de sauna

Het lijkt erop dat Nena probeert te zeggen dat Katja op haar in probeerde te praten door over haar dochter te beginnen. “Katja zei: ‘Ze gaat naar de middelbare school, maar kan door alles wat er gebeurd is geen vrienden maken.’ We hebben die kwartier ge-FaceTimed. Ze nodigde me ook bij haar thuis uit. Ze wilde met mij chillen in haar sauna. Heel apart.”

De Story publiceert ook appjes die Katja aan Nena heeft gestuurd. Ze geeft daarin toe dat het contact misschien ongepast is vanwege ‘het hele juridische verhaal’, maar de toon van die berichtjes is behoorlijk persoonlijk en intiem.

Katja woest

Katja reageert nu pislink in een story op Instagram. “Wauw, Nena. Wat teleurstellend dat het na het gesprek dat ik met je voerde om jouw verhaal te horen en je te steunen, je nu deze (wederom?) via Story bizarre leugens de wereld in helpt.”

Ze vervolgt: “De gequote teksten kloppen, die heb ik jou gestuurd. Dat waren liefdevolle teksten aan een in mijn ogen gebroken en verward meisje. Dat deed me pijn om te zien. Op dat moment vol ik grote behoefte te troosten.”

‘Niks waar!’

Er is verder allemaal niets van waar, aldus Katja. “Dat ik met jou een sauna in zou willen, dronken en verward was, en je dagen erna nog gecontact heb, daarvan is niks maar dan ook niks waar. Waarom zou je nu zulke dingen zeggen, Nena? Ik heb medelijden met hoe jij je voelt, ik wilde je steunen. Dat was waarschijnlijk naïef van me.”

Ze besluit: “Het kwam uit een goedbedoelend hart. Het maakt me erg verdrietig dat deze nieuwe lading leugens en verdraaiing van feiten daar nu weer het gevolg van is. Ik wilde het menselijker maken, maar besef nu dat dat dus misschien soms niet kan. Het ga ja goed en ik wens je oprecht het beste.”

Nena reageert kort maar krachtig: “Leugens.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Katja Schuurman aangeefster Nena probeerde te paaien zodat ze haar aangifte in zou trekken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen