Koffietijd stopt na twaalf jaar op RTL 4: ‘Niet voldoende kijkers’

Ruim twaalf jaar na de doorstart van Koffietijd komt er in mei 2023 opnieuw een einde aan de ochtendshow van RTL 4. De sponsor wil er niet mee door en de zender kan het niet alleen betalen.

Loretta Schrijver © Koffietijd

De ochtendprogrammering van RTL 4 wordt na het huidige seizoen een stuk statischer, want Koffietijd houdt na mei 2023 op te bestaan. De sponsor, de Nationale Postcode Loterij, trekt na twaalf jaar de stekker eruit. En dat is een hard gelag voor de presentatrices van het programma, waaronder Loretta Schrijver en Quinty Trustfull.

Niet genoeg kijkers

Daan Peters, die bij de Postcode Loterij over dit programma gaat, kijkt terug op een mooie periode. “Met het aflopen van het contract volgend jaar is dit het moment om een keuze over de voortgang te maken. Het programma bereikt helaas niet meer voldoende kijkers”, zegt hij.

Koffietijd trok gisteren bijvoorbeeld maar 112 duizend kijkers. “Wij kijken samen met RTL en Talpa Entertainment Productions met plezier en trots naar deze samenwerking en gaan ook de komende maanden de kijkers op een gezellige manier de dag laten beginnen met Quinty, Loretta, Pernille, Patrick en Vivian.”

Peter reageert

Peter van der Vorst, de zenderbaas van RTL 4, vindt het jammer. “Koffietijd behoort al heel lang tot het vaste ochtendritueel van een trouwe schare fans. Elke doordeweekse ochtend brengt ons team van presentatoren op een ongedwongen manier warmte en gezelligheid de huiskamers binnen.”

Hij vervolgt: “We vinden het dan ook jammer dat we na mei afscheid gaan nemen van deze iconische titel, maar we begrijpen de keuze van de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij.”

Te duur

Waarom gaat RTL 4 niet gewoon zelfstandig verder met Koffietijd, dus zonder de sponsor? “Zonder hun bijdrage is het voor ons helaas niet haalbaar om het programma voort te zetten.”

Peter kan niet anders dan het programma uit de uitzendschema’s halen. Hij bedankt de Postcode Loterij voor de fijne samenwerking. “We zijn hen dankbaar voor al die jaren waarin zij Koffietijd mogelijk hebben gemaakt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat RTL 4 met een vervangende ochtendshow moet komen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen