Albert Verlinde schuldig aan smaad, geldboete in zaak-Humberto

Albert Verlinde moet een geldboete betalen omdat hij de goede naam van Humberto Tan heeft aangetast. Hij is schuldig aan smaad. Dat is de uitkomst van een besloten OM-hoorzitting.

Humberto Tan en Albert Verlinde © RTL, SBS

Albert Verlinde heeft afgelopen januari in Shownieuws gesuggereerd dat Humberto Tan zich in zijn jaren bij RTL Late Night schuldig heeft gemaakt aan wangedrag. Hij gooide het op één hoop met het misbruikschandaal rond The Voice en riep RTL op om een grootschalig onderzoek in te stellen. En dat alles compleet ongefundeerd.

Megaruzie

Het is Albert op enorme kritiek komen te staan. Humberto was nog zo galant om Albert de mogelijkheid te geven om zijn woorden terug te nemen, maar daar wachtte de showkenner zó lang mee dat Humberto besloot om aangifte te doen. Pas na die aangifte krabbelde Albert lafjes terug. Nog ietsjes later ging hij zelfs diep door het stof.

Desondanks besloot Humberto om de aangifte tegen Albert gewoon te laten staan. De heren kwamen elkaar in juni nog tegen bij een goededoelenevenement. “Op een gegeven moment kun je ook excuses aan blíjven bieden, maar ik zeg steeds: ik kan ook op mijn knieën de Mont Blanc beklimmen nu, maar het houdt ergens op”, zei de showkenner toen.

Schuldig

In de visie van het Openbaar Ministerie heeft Albert zich schuldig gemaakt aan smaad. “De uitspraken die de presentator deed in de uitzending van Shownieuws zijn schadelijk voor de reputatie van Tan. Strafverzwarend is het enorme bereik dat de uitspraken hebben gehad, mede door de bekendheid van zowel Verlinde als Tan.”

Over de hoogte van de boete doet het OM geen mededelingen. “De advocaten van Albert laten in een persbericht weten dat de journalist de geldboete gaat betalen. Daarbij wordt wel de kanttekening gemaakt dat Albert en het OM van standpunt verschillen of er sprake is geweest van smaad”, meldt RTL Boulevard.

Uitvergroot

Albert vindt ook dat zijn uitspraken ’ten onrechte zijn uitvergroot’. Het merkwaardige is dat hij in de bewuste uitzending van Shownieuws zelf de verwachting uitsprak dat er media-ophef zou gaan ontstaan.

“Ik weet dat ik hier wel een bommetje mee gooi”, zei hij trots, terwijl hij de verdachtmakingen aan Humberto’s adres uitsprak.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen