Albert Verlinde lijkt doodsbang voor Humberto Tan: ‘Ik was dom en idioot’

Albert Verlinde gaat plotseling alsnóg diep door het stof voor Humberto Tan. Het lijkt erop dat de showkenner eieren voor zijn geld kiest en hoopt dat de talkshowhost zijn aangifte intrekt.

Albert Verlinde en Humberto Tan © RTL

Het is ongelooflijk wat Albert Verlinde anderhalve week geleden uit de kast trok om de aandacht van zijn werkgever John de Mol af te leiden in de misbruikrel rondom The Voice of Holland. Hij sprak in Shownieuws plotseling een verdachtmaking uit aan het adres van Humberto Tan. Hij zou zich, net als de coaches van The Voice, grensoverschrijdend hebben gedragen.

Smaad en laster

Albert riep dat Humberto in zijn RTL Late Night-tijd na de uitzending altijd appjes stuurde aan vrouwelijke tafelgasten ‘die leuk waren’. Meerdere werknemers zijn daarom opgestapt, beweerde Albert. Het is vooral kwalijk dat Albert dit op één hoop gooide met het misbruik bij The Voice. “Ik weet dat ik hier wel een bommetje mee gooi”, zei hij zelf.

De uitspraken van Albert bleken zó bezijden de waarheid te zijn, dat hij door veel BN’ers werd aangevallen. Humberto gaf Albert de kans om zich te verklaren, maar die hulde zich in stilzwijgen. Er volgde een aangifte van smaad en laster. Vorige week krabbelde Albert lafjes terug en deed hij net alsof de kijker hem gewoon verkeerd had begrepen.

Idioot en dom

De terugtrekkende beweging van Albert leek dermate nergens op, dat Humberto zijn aangifte gewoon in stand hield. Rob Goossens riep Albert vervolgens op om diep door het stof te gaan. “Zeg gewoon dat je een domme eikel bent!”

Dat advies neemt Albert ter harte. Hij zei gisterenavond in Shownieuws: “Nu ik toch aan het woord ben wil ik heel graag iets zeggen. Het is nu ruim een week geleden dat ik die belachelijke en stomme uitspraken deed over Humberto Tan en ik wil echt hierbij zeggen dat ik ongelooflijk veel spijt heb en mijn oprechte excuses aanbied aan Humberto voor die idiote, domme uitspraken.”

Fijn

Presentatrice Tooske Ragas: “Nou, wat fijn dat dat gezegd is.”

Albert: “Ja.”

Tooske liet na om Albert te vragen waaróm hij zijn uitspraken over Humberto heeft gedaan als hij die anderhalve week later ineens ‘belachelijk’, ‘stom’, ‘idioot’ en ‘dom’ noemt.

Humberto zwijgt

Al met al lijkt Albert doodsbang voor Humberto en zijn aangifte. De showkenner heeft nog nooit een aangifte aan zijn broek gehad, zei hij eerder. “Ik heb een soort spoedcursus gehad hoe dat werkt, want ik heb het eigenlijk nog nooit meegemaakt.”

Het is onduidelijk of Humberto zijn aangifte van smaad en laster nu intrekt. Hij heeft nog niet gereageerd op de tweede excuuspoging van de Shownieuws-deskundige.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen