Humberto Tan doet aangifte tegen Albert Verlinde: ‘Zeer kwalijk’

Humberto Tan doet aangifte tegen zijn goede kennis Albert Verlinde, omdat hij hem beschuldigt van grensoverschrijdend gedrag en zich daar desgevraagd niet over wil verantwoorden.

Humberto Tan en Albert Verlinde © RTL, SBS

Albert Verlinde stelt dat Humberto Tan zich ten tijde van RTL Late Night onheus heeft gedragen ten opzichte van leuke vrouwen die bij hem te gast waren. Die zou hij na de uitzending appjes sturen. Daardoor zouden enkele medewerkers ook zijn opgestapt. Hij deed zijn beweringen gisteren aan de desk van Shownieuws.

Humberto woest

Direct nadat Albert zijn uitspraken deed, reageerde Humberto verbijsterd op Twitter. Hij noemde het ‘pure smaad‘. Vanochtend voegde hij daaraan toe:” Beste Albert, je hebt mij in één adem genoemd met de misstanden bij The Voice. We kennen elkaar goed, je hebt mijn nummer en toch heb je mij niet gebeld om je ‘verhaal’ te checken.”

Hij riep Albert op om zich te verantwoorden: “Er ligt geen klacht bij RTL noch bij Blue Circle. Er is één klacht: van jou. Wat zijn je motieven?”

Albert voor de rechter

Albert wil zich echter niet verantwoorden en daarom stapt Humberto nu naar de rechter. In een statement laat Humberto’s advocaat Robert Geerlings weten dat de presentator aangifte van laster en smaad heeft gedaan tegen Albert.

Robert: “De heer Tan wordt door Verlinde in één adem genoemd met de ernstige strafrechtelijke misstanden rondom het televisieprogramma The Voice. De heer Tan heeft niets met The Voice te maken noch zijn dergelijke handelingen aan de orde in of rondom zijn eigen talkshow.”

Zeer schadelijk

Humberto’s reputatie wordt besmeurd, aldus Robert. “Dat het kwalijke beeld van de heer Tan, dat door de heer Verlinde welbewust wordt geschept, zeer schadelijk is voor de reputatie en professionele activiteiten van de heer Tan spreekt voor zich.”

“De heer Tan wenst daarom dat de heer Verlinde zich in een strafrechtelijke procedure zal verantwoorden voor zijn ongefundeerde beweringen en het moedwillig beschadigen van de reputatie van de heer Tan en zijn programma.”

Steun van BN’ers

Meerdere BN’ers steunen Humberto. Zo zegt Saskia Noort: “Van alle talkshowhosts die ik heb mogen ontmoeten, is Humberto Tan de meest gastvrije, hoffelijke en integere. Zijn appjes de dag na uitzending waren altijd correct. Hij gaf je het gevoel dat er geen afstand tussen host en gast bestond. Kom daar nog maar eens om.”

En Claudia de Breij: “For the record: de bedank-appjes van Humberto Tan in míjn telefoon zijn altijd hoffelijk en leuk. Misschien moeten iets meer afgaan op wat vrouwen zeggen die slachtoffer zijn van gedrag van bepaalde mensen in de showbizz en iets minder op wat collega’s menen te moeten insinueren.”

En Jan Dijkgraaf: “Even for the record: ik kan bevestigen dat Humberto Tan bedankappjes stuurt als je in zijn talkshow zat. Net als Frits Barend iedereen de volgende dag belde na Barend en Van Dorp. Dat heet: wellevendheid. Ik vond dat zeer sympathiek.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen