Beau haalt uit naar oud-collega Albert: ‘Hij zit gewoon te lachen!’

Beau van Erven Dorens springt wel héél fanatiek bovenop het nieuwste relletje rond Vandaag Inside. Op dag drie van de rel besluit hij om Albert Verlinde de maat te nemen. “Hij lacht!”

Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens © RTL

Het is opvallend hoe fanatiek Beau van Erven Dorens op de nieuwste rel rond Vandaag Inside springt. De uitspraken van Johan Derksen over politicus Habtamu de Hoop zijn hem op veel kritiek komen te staan, ook van directe concurrent Beau van Erven Dorens. Hij richt zijn pijlen ook op Albert Verlinde, de man waarmee hij aan de wieg stond van RTL Boulevard.

Beau basht Albert

Johans uitspraken, die door velen als racistisch gezien worden, werden in VI niet tegengesproken. Niet door zijn vaste collega’s, maar ook niet door Merel Ek aan de bar of Albert Verlinde aan tafel. Zij heeft daar spijt van, hij heeft zich daar nog niet over uitgesproken. Wel is hij om zijn rol als bystander aangevallen in de talkshow van Jeroen Pauw.

En Albert krijgt nu ook klappen van zijn vroegere Boulevard-maatje Beau van Erven Dorens. Hij besluit de rol van Albert gisteren zélf uit te lichten in zijn talkshow. “Daar aan tafel bij VI gebeurt ook vrij weinig. Ik heb ook even teruggekeken en mensen… Albert Verlinde zit dan mee te lachen ofzo”, sneert hij.

Zelfreinigend

Beau is zwaar teleurgesteld in Albert. “Er zou eigenlijk wat zelfreinigend vermogen daar aan tafel moeten worden gezet om hen een beetje in toom te houden.”

Tafelgast Bobby Boermans, een regisseur, daarop: “Het kan zijn dat je een slip of the tongue hebt en dat je iets zegt dat je niet zo bedoeld hebt, maar je kunt ook je woorden terugnemen en je excuses aanbieden. Ik vind dat hij dat had moeten doen.”

Beau: “Daar had hij geen zin in.”

Bellen met Albert

Wilfred Genee vertelt in de rubriek In De Wandelgangen dat hij na de bewuste uitzending in de auto nog heeft lopen bellen met Albert. “Ik zat nog heel erg met het verhaal van antisemitisme in mijn maag toen ik naar huis reed. Daar heb ik ook nog met Albert over gebeld. Ik zeg: ‘Dat moeten we echt serieus nemen, het wordt echt te veel gebagatelliseerd.’”

Over Habtamu hadden ze het niet eens gehad. Dat is geen racisme, vindt Wilfred. “Bij dit verhaal dacht ik echt: het is gewoon Johans onwetendheid met die jongen. Ik ken die Habtamu en ik weet dat het gewoon een prima gozer is en daarom probeerde ik gelijk uit te leggen dat hij Fries is en hij is opgegroeid daar. Hij heeft alle recht van spreken.”

Moreel kompas

Zowel hij als Albert dachten helemaal niet aan racisme, aldus Wilfred. “Ja, dat andere had ik niet zozeer, maar misschien is het deformatie inmiddels als je te lang aan deze tafel zit. Verder ook niemand, hè? Albert reageert niet, die ik verder ook wel een prima moreel kompas vindt hebben. Merel reageerde ook niet.”

Daar heeft Merel nu spijt van. “Ja, maar dan had ze het ook moeten zeggen. Ik heb het echt niet gevoeld zoals het nu naar buiten kwam. Ik heb echt gedacht: hij kent hem gewoon niet, wat stom dat hij hem niet kent, weet je wel. Daar probeerde ik hem in te corrigeren. Ik had dat andere gevoel er veel minder bij.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen