Ook Humberto Tan beschuldigd van wangedrag: ‘Dit is pure smaad’

Humberto Tan heeft zich rond 2015 en 2016 grensoverschrijdend gedragen achter de schermen van RTL Late Night, beweert Albert Verlinde. “Er zijn om die reden zelfs medewerkers vertrokken.”

Albert Verlinde en Humberto Tan © RTL

Terwijl John en Linda de Mol enorm onder vuur liggen vanwege het onder de pet houden van het seksuele wangedrag van haar geliefde Jeroen Rietbergen bij The Voice of Holland, lanceert Albert Verlinde nóg een showbizzrel. In de periode waarin Jeroen op de vingers getikt werd bij The Voice, zou ook Humberto Tan zich hebben misdragen.

Wangedrag door Humberto?

Met deze bewering kwam Albert gisteren op de proppen aan de desk van Shownieuws. “Ik weet dat ik hier wel een bommetje mee gooi”, begint hij. “Het is binnen RTL – en we hebben het verhaal Dionne Stax meegemaakt – ook wel bekend dat Humberto de neiging had om vrouwen die leuk waren, om daar contact mee te zoeken na de uitzending.”

Hij vervolgt: “Waarom vertel ik dat nou? Niet om Humberto te naaien, maar omdat ik weet dat er mensen bij het programma weg zijn gegaan die zeiden: ‘Het lijkt wel of ik hier meer een datingshow zit te produceren dan een talkshow.’”

Breed RTL-onderzoek

Het wangedrag van zowel Jeroen als Humberto vond plaats in de periode 2015/2016, stelt Albert. “Waar het mij om gaat is dat Talpa, ITV en RTL moeten onderzoeken wat er gebeurd is bij The Voice, maar ik wil RTL ook oproepen om een breed onderzoek te doen, want blijkbaar was er in die tijd een cultuur waarin dit soort dingen plaatsvonden.”

Albert noemt naast The Voice en Humberto ook de Mars-rel rond Expeditie Robinson en het schandaal rond De Villa, tevens programma’s van RTL. “Dat moet kritisch worden bekeken, van: wat was er in vredesnaam in die tijd aan de hand? En daar moet iedereen op aangesproken worden. Er moet een onderzoek naar gedaan worden.”

‘We kunnen alles maken!’

Presentatrice Tooske Ragas: “Je zegt heel veel, hè? Je weet wat je zegt?”

Albert: “Ik weet wat ik zeg en daarom zeg ik ook: ‘Ik weet dat ik een bom drop.’ Het is absoluut niet om Humberto een streek te leveren, dat is het absoluut niet, en ik wil ook niet dat de nadruk daarop ligt, maar ik vind dat in die tijd… RTL was koning, alles scoorde de sterren van de hemel, ze gingen daar als koningen door de gangen heen.”

“Dat heeft een cultuur in die tijd veroorzaakt en The Voice is daar een hele directe uiting van, van: ‘We kunnen alles maken!’ Daar moet kritisch naar gekeken worden. Dat zal dan hard zijn, maar daarvoor zit ik hier ook.”

Humberto woest

Humberto reageert woest op de beweringen van Albert. “Albert Verlinde beschuldigt mij van ongepaste appjes naar ‘iedere vrouw die ik leuk zou vinden’ in de periode bij RTL Late Night. Wat een kolder! Pure smaad. Ik bedankte gasten na afloop van de uitzending alle gasten via app: mannen en vrouwen. Verder niets te maken met The Voice”, twittert hij.

Als een twitteraar opmerkt dat het hem juist verdacht maakt dat hij in de verdediging schiet, zegt Humberto: “Verdedigen maakt verdacht!?? Dat ben ik met je oneens. Anders gaat alleen die flauwekul van Albert rond.”

Gore roddelklep

Het zou natuurlijk zomaar kunnen dat Albert hiermee een soort rookgordijn wil opwerpen. Het zal zijn broodheer John de Mol immers goed uitkomen als niet alleen zijn familie, maar ook RTL in het beklaagdenbankje komt. In de Voice-rel stelt RTL namelijk van niets te weten en lijkt vooral Talpa de foute partij.

Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing vindt het smakeloos van Albert. “Met teksten als ‘het is niet dat ik Humberto wil naaien’, ‘het gaat me niet om Humberto’, ‘ik hoop dat nu niet de nadruk op Humberto komt te liggen’… Wat ben je dan een gore roddelklep en een valse zak rotte aardappelen.”

Oude rekeningen

Evert Bronkhorst van mediabureau Dentsu is verbaasd. “Het lijkt wel of dit het moment is om oude rekeningen te vereffenen. Het grote gevaar is dat iedereen maar iedereen beschuldigt. Vrees dat dit nog wel ff doorgaat.”

Rens Muller, hoofdredacteur van Bicycling, zegt: “Gooise matras = Gooise matennaaierij.”

En journaliste Myrthe Hilkens: “Waar Tim Hofman met z’n redactie maandenlang onderzoek deed, roept Albert Verlinde even uit z’n roddelpols beschadigende dingen over Humberto Tan en dan slaapt ‘ie waarschijnlijk ook nog prima. Oeh. Wat moeilijk om niet aan een vloektsunami toe te geven. Natte twat.”

Aandacht verleggen

RTL Nieuws-columniste Yesim Candan: “Ok nu gaat men om de aandacht te verschuiven naar iets anders anderen beschuldigen van #MeToo.”

En Televizier-journalist Jef Willemsen: “De jij-bak van Albert, of beter gezegd ‘de Tan-bak’ in Shownieuws is best wel verbijsterend. ‘Hullie van RTL zijn ook heul errug.’ Pfoei.”

Sportmeneer Michael van Praag tegen Humberto: “Ik zou tegen die Verlinde aangifte doen. Die man is omhoog gevallen door gebrek aan zwaarte. En dan slaat de kolder in je kop.”

Humberto-tweet

Humberto laat zien dat hij iedereen na zijn uitzending berichtjes stuurde:

Fragment

Het fragment uit Shownieuws:

https://twitter.com/Daan_Danado/status/1482836244870713352

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen