Albert Verlinde krabbelt lafjes terug na zwartmaken Humberto Tan

Er is weinig meer over van de bravoure waarmee Albert Verlinde handenwrijvend aankondigde een ‘bommetje’ te laten ontploffen over Humberto Tan. Hij krabbelt lafjes terug: “Dit is best wel zwak.”

Albert Verlinde en Humberto Tan © RTL

Albert Verlinde heeft zijn tv-collega Humberto Tan zondagavond willens en wetens zwartgemaakt aan de desk van Shownieuws. Tijdens een item over het misbruikschandaal rond The Voice of Holland lanceerde hij een vrij smerige roddel over de talkshowhost. “Ik weet wat ik zeg en daarom zeg ik ook: ‘Ik weet dat ik een bom drop.’”

Humberto verdacht gemaakt

Volgens Albert zocht Humberto na de uitzendingen van RTL Late Night altijd contact met vrouwelijke tafelgasten die hij leuk vond. Hij suggereerde dat er een vunzige werksfeer was: “Ik weet dat er mensen bij het programma weg zijn gegaan die zeiden: ‘Het lijkt wel of ik hier meer een datingshow zit te produceren dan een talkshow.’”

De vermeende misdragingen van Humberto werden door Albert op één hoop gegooid met het misbruik bij The Voice door roofdieren als Jeroen Rietbergen. Hij riep RTL op om het onderzoek naar The Voice breder te trekken, namelijk naar álle gedragingen bij RTL in de periode 2015/2016, dus óók die van Humberto.

Albert reageert op aangifte

Humberto vindt de beweringen en suggesties van Albert zó kwalijk dat hij aangifte heeft gedaan. Temeer omdat Albert gisteren de hele ochtend en middag weigerde om verantwoording af te leggen over zijn uitspraken. Bovendien is er werkelijk niemand die Alberts beweringen ondersteunt. Luuk Ikink noemt het zelfs regelrechte bullshit.

Nu die aangifte er ligt, krabbelt Albert ineens terug. Gisteren zat hij wederom aan de desk van Shownieuws, een avond na zijn controversiële uitspraken. “Vanmiddag is er een aangifte binnengekomen. Ik heb vandaag een soort spoedcursus gehad hoe dat werkt, want ik heb het eigenlijk nog nooit meegemaakt. Maar inderdaad: wegens smaad en laster.”

Snippertjes

Waarom weigerde Albert de hele dag verantwoording af te leggen? “Ik wilde gewoon in één keer vertellen hoe ik erin sta en ik wilde het niet in snippertjes doen in de loop van de dag, want dan gaat dat weer een eigen leven leiden.”

Albert zegt dat hij het allemaal nooit zo bedoeld heeft. Hij spreekt van een ‘groot misverstand’. “Ik heb gezien dat Humberto zei: ‘Albert beticht mij ervan dat ik ongepaste appjes stuur aan mensen.’ Ik ben het terug gaan kijken en ik ga niet op woorden zitten, maar ik heb dat nooit gezegd. Ik heb ook nooit gezegd dat hij ongewenst gedrag heeft vertoond.”

‘Ik heb me vergist!’

Wat heeft Albert dan wel gezegd? “Dat er dingen speelden, dus dat hij avances maakte met mensen en dat dat het verhaal bij RTL was. Daar heb ik een bron voor die dat verhaal vertelde. Maar dat dat ehhh dat dat ehhh dat de bedrijfscultuur bij RTL toen niet was dat daar werk van gemaakt werd, dat er gezegd werd: ‘Dat moet je niet doen!’”

Hij vervolgt: “Wat ik me niet gerealiseerd heb – los van of je het eens bent met dit punt of niet – is dat het het weekend van The Voice is. Daar heb ik me compleet in vergist. Omdat ik het zo vertelde en de mensen het hele weekend die zware verdachtmakingen hebben gehoord, kwam het over alsof ik Humberto op één hoop gooide met die zaken.”

Niet grensoverschrijdend

Dat is ‘natuurlijk absoluut niet het geval’, aldus Albert. “Het is niet grensoverschrijdend en het heeft niets te maken met machtsmisbruik of minderjarigen of alles wat daar speelt. Ik wil duidelijk maken dat als dat beeld ontstaan is, dat absoluut niet mijn bedoeling is geweest. Ik heb het niet zo bedoeld.”

Dus eerst kondigt hij tot tweemaal (!) aan toe aan een ‘bommetje’ over Humberto te laten vallen, maar nu heeft iedereen het verkeerd begrepen, bedoelde hij helemaal niets grensoverschrijdends en is het één groot misverstand. Wat is dit voor een laffe vertoning? “Dit is best wel zwak”, reageert advocate Meike Lubbers in de talkshow Beau.

‘Albert is bang’

Vlak na het terugkrabbelen van Albert in Shownieuws, werd zijn reactie uitgezonden in Beau. Daar zat Meike aan tafel. Zij vindt het dus zwak: “Ik denk dat Albert dit doet omdat hij bang is. Terecht bang lijkt mij wel. Hij heeft het zelf er aan vast geplakt, want hij zei: ‘Heel RTL en The Voice en dit en ook nog Humberto!’”

Angela de Jong daarop: “De presentatrice vroeg het gisterenavond nog aan hem, hè, van: ‘Je weet wat je nu zegt?’ ‘Ja, ik weet wat ik nu zeg.’”

Marc-Marie Huijbregts: “Hij is gewoon bang voor Geerlings Advocatuur (de advocaat van Humberto, red.).”

Totale off day

Tijdens de bomvolle tv-avond is Albert gisteren flink neergesabeld. Angela bij Beau: “Ik kreeg wel heel erg het idee dat hij een soort bliksemafleider was en de focus wilde leggen op RTL een hoe verrot het daar is en niet op zijn eigen werkgever. Iets anders kan ik er niet van maken.”

Beau van Erven Dorens daarop: “Ik vind het stuitend Wat heeft Humberto Tan ermee te maken in godsnaam?”

Johan Derksen in VI Vandaag: “Albert Verlinde haalt plotseling Humberto erbij, maar ik denk: hoe haal je het in je hoofd?”

En Rob Goossens in dat programma: “Ik vond het echt een totale off day voor Albert. (…) Ik heb gehoord van mensen op de Shownieuws-redactie dat hij gisteren om 13.30 uur heeft gezegd: ‘Nou, vanavond ga ik een bommetje droppen.’ Je zag ook dat het was voorbereid, want op het moment dat hij over Humberto begon, stond de foto klaar. (…) Het is gewoon een handgranaat die in zijn eigen gezicht ontploft is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen