Albert Verlinde reageert: ‘Beau pakte even een mes onderuit de la’

Albert Verlinde heeft voor het eerst sinds de Habtamu-rel weer een bezoek gebracht aan Vandaag Inside. Wat hij van de uitspraken van Beau van Erven Dorens vindt? “Mes onderuit de la!”

Beau van Erven Dorens en Albert Verlinde © RTL

Het is Albert Verlinde heel erg kwalijk genomen dat hij heeft gelachen om de uitspraken van Johan Derksen over de Friese politicus Habtamu de Hoop. Ook Beau van Erven Dorens mengde zich in de rel; hij schaarde zich achter de kritiek op Albert. De suggestie dat hij een racistische kant zou hebben werpt Albert echter verre van zich.

‘Allemaal niet leuk’

Albert zat gisterenavond voor het eerst sinds de rel weer aan tafel bij Vandaag Inside. Heeft hij even getwijfeld om de boel af te zeggen? “Dat heb ik geen moment gedacht. Ja, twee weken geleden was ik hier met die beroemde Fries-uitzending. Ik heb wel steeds gezegd: ik wil er nog één ding over zeggen.”

“We gaan er niet heel lang over praten hoor, maar het was wel een stormpje. Het enige wat ik hier wel zeggen is: in een moment beslis je, zoals je op een verjaardag soms lacht, en dan rij je naar huis en denk je: o, dat was eigenlijk wel een rare lach die ik daar had. Nou, dat had ik dus ook, maar wat ik daarna over me heen gekregen heb is allemaal niet leuk.”

Mes in de la

Boze mensen, daar heeft Albert toch wel vaker mee te maken? “Dat heb ik vaker, je went er ook aan, maar het stomme is dat iedereen die dus tegen discriminatie is en van alles, mij voor pisnicht begint uit te schelden. Dat kan dus wel?”

Gastheer Wilfred Genee daarop: “Veel van je goede vrienden hebben het ook even aan je laten weten, hè, merkte ik. Zelfs je bloedbroeder Beau was er nog kritisch op.”

Albert: “Er liggen altijd nog messen onder in een la, dat mensen denken: nou pak ik hem even. Dat maakt ook niet uit. Dat is het spel ook.”

Ruzie of conflict

Wilfred vindt het heel gek dat Beau zo omgaat met Albert. “Maar jullie gaan eens in de zoveel tijd eten! Dat verbaast me erover.”

Albert: “Ik heb over hem ook dingen gezegd. Je mag toch wel dingen tegen elkaar zeggen? Dat is volgens mij het grote probleem van deze tijd, dat áls je een keer iets hebt, een ruzie of een conflict, dat je nooit meer met elkaar zou moeten praten. Praat met elkaar. Dat is volgens mij het enige dat erop zit. Dat zou nog heel laf zijn ook namelijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen