VI-ster Job Knoester vindt dat Ali B veel te hard wordt aangepakt

De zaak-Johnny de Mol laat klip en klaar zien dat we in opspraak geraakte artiesten als Ali B en Marco Borsato niet zo snel moeten veroordelen. Dat stelt Vandaag Inside-bekendheid Job Knoester.

Ali B en Job Knoester © Instagram, SBS 6

Johnny de Mol heeft een twee jaar durende publiciteitshel achter de rug vanwege zeer forse en aanvankelijk zeer geloofwaardige beschuldigingen van zijn ex-verloofde Shima Kaes. Haar aangifte is echter op een vernietigende wijze geseponeerd door het Openbaar Ministerie, waardoor Johnny’s naam min of meer is gezuiverd.

Job kritisch

Critici vinden nu dat Johnny excuses verdient voor de manier waarop hij is weggezet. En Job Knoester, de advocaat die bekend is van zijn optredens in Vandaag Inside, vindt dat we er vooral lering uit moeten trekken.

Job stelt dat Johnny ‘onterecht lijkt te zijn beschadigd’. “Leuk hoor, die excuses, maar die hebben niet zo veel impact als die eerdere neiging om mensen op moderne – want via (social) media – wijze aan de schandpaal te nagelen.”

Ali thuis

Na het Johnny-verhaal moeten we misschien ook wat milder zijn voor andere controversiële BN’ers, aldus Job. “Ondertussen zitten Ali B en Marco Borsato thuis. Althans: ze werken niet. Waarom: omdat er beschuldigen zijn geuit. En dat er nog geen rechter sprak en er nog geen feiten bekend zijn doet er niet toe.”

Hij vervolgt: “De goegemeente heeft geen rechter nodig. Ze zijn al veroordeeld. En gecanceld. En neem Glennis Grace. Er is een kans dat zij wordt veroordeeld voor een naar geweldsmisdrijf. Maar zelfs als dat zo is maakt zij ook na veroordeling deel uit van de samenleving. En dan moet ze ook werken. Dat doet zij door te zingen.”

‘Mensen maken fouten’

We moeten afwachtender zijn, is de boodschap van Job. “Mensen maken fouten. Maar voor we dat weten moeten feiten door een rechter worden vastgesteld. Media moeten terughoudender zijn en nu geen krokodillentranen laten om Van Dijk of De Mol. Neem zelf als media ook meer verantwoordelijkheid.”

Hij pleit tot slot ook voor wat meer vergevingsgezindheid: “En als feiten wel tonen dat iemand fout is reageert een rechtsstaat passend. Indien nodig krijgt iemand straf en/of een behandelmaatregel. En dan moet iemand daarna weer meedoen. Als iedereen die een heftige fout maakt wordt gecanceld wordt het stil.”

Tweet

De tweets van Job:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Ali B te hard wordt aangepakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen