Humberto Tan vraagt Waylon live op televisie naar vreemdgaan

Humberto Tan heeft Waylon gisterenavond live op televisie gevraagd naar zijn relatiecrisis met Bibi Breijman. “Het gaat goed. Ik hou van d’r. Het is een geweldige vrouw. Ongelooflijk.”

Humberto Tan en Waylon © RTL

Veel hebben Humberto Tan en Waylon niet met elkaar gemeen, behalve dan dat ze dezelfde hobby delen. Ze spraken er gisteren kort met elkaar over in de talkshow ‘Humberto op Zondag’, live op RTL 4. Als allereerste interviewer mocht Humberto de zanger een vraag stellen over het bedriegen van zijn geliefde Bibi Breijman.

Humberto vraagt

Dat Waylon er niet happig op is om vragen over zijn vreemdgaan te beantwoorden is evident: hij zegde er laatst zelfs een heel tv-optreden bij Eva Jinek voor af. De zanger nam gisteren wél plaats aan de talkshowtafel van Humberto, want van hem heeft hij natuurlijk niets te vrezen. Die heeft het zeg maar uitgevonden.

Humberto probeerde met een heel lange vraag te maskeren dat hij keihard naar juice zocht: “Het lijkt me voor jou als artiest best wel… Misschien is goed niet het goede woord, maar het lijkt me best wel prettig dat als er emotionele zaken gebeuren in je leven… Ik bedoel: ik wil er helemaal niet diep op ingaan, ik ben de laatste die erover moet beginnen…”

Waylon: “Hahaha.”

Humberto: “Maar als het niet goed gaat even, dat je dat dan kan verwerken in liedjes. Doe je dat dan ook?”

Waylon antwoordt

Wat Humberto eigenlijk vraagt: heb je al een liedje geschreven over het keihard bedriegen van je vrouw terwijl ze thuis hoogzwanger en nietsvermoedend op de bank zat? “Nou ja, goed…”, begint Waylon.

Humberto: “Ik heb het nu over die afgelopen periode, hè?”

Ah, daar gaat het over. Duidelijk! Waylon: “Ik heb altijd gezegd: ik ben alleen maar gerechtigd om te schrijven over mijn eigen leven en over de dingen die ik doe. Ik vind het heel moeilijk om voor anderen liedjes te schrijven of liedjes te schrijven die voor mijn gevoel niet over iets gaan wat ik kan aanraken of wat ik begrijp.”

Filosofische juice

Humberto geeft vervolgens een filosofische draai aan de Waylon-juice: “Je bént je liedje?”

Waylon: “Ja, dat is wat ik dan probeer te zijn. Ik neem daarom ook geen covers op en ik neem alleen maar eigen werk op.”

Humberto vissend: “Dus iedere ervaring, ook als het een pijnlijke ervaring is, is een ervaring die je kunt opschrijven in een lied?”

Waylon: “Jazeker. Alles komt in eerste instantie binnen, verwerk je en dan vindt het een uitweg. De een doet het op die manier en de ander op die manier. Ik schrijf liedjes en zing en dat vind ik het allerlekkerste om te doen en dat is misschien ook wel het enige wat ik kan ofzo.”

‘Jezus man!’

Humberto zoekt toch nog iets concreters, speciaal voor de headlines. “We hebben het nu over kwetsbaarheid en jij bent heel kwetsbaar geweest. Heb je nog behoefte om iets toe te voegen aan wat je al eerder hebt verklaard op Instagram? Ik dacht: Jezus man, wat doe je jezelf aan met die hele verklaring!”

Waylon kijkt Humberto vervolgens heel apart aan. De gastheer daarop: “Ik heb helemaal niks gezegd.”

Dan Waylon weer: “Het gaat goed. Ik hou van d’r. Het is een geweldige vrouw. Ongelooflijk.”

Humberto: “Oké, weet je, dus dat.”

Het is niet duidelijk of Humberto en Waylon na de uitzending nog balboekjes met elkaar hebben uitgewisseld.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bij wie is de kans op recidive groter? Wie gaat als eerst weer de fout in?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen