Humberto Tan met complottheorie over arrestatie Quincy Promes

Humberto Tan denkt dat er zomaar meer zou kunnen zitten achter de arrestatie van Quincy Promes in het emiraat Dubai. “Misschien is het een beetje complotachtig hoor, maar…”

Humberto Tan en Quincy Promes © RTL, NOS

Quincy Promes is twee weken geleden in Nederland tot zes jaar celstraf veroordeeld, maar houdt zich schuil in Rusland, waar hij voetbalt voor Spartak Moskou. Nou ja, momenteel zit hij vast in Dubai. Daar was hij op trainingskamp, maar hij is op het vliegveld aangehouden vanwege een lokale verkeersovertreding. En nu heeft het OM gevraagd om hem uit te leveren.

Beetje laconiek

Hoe wordt daar in Rusland op gereageerd? RTL Nieuws-correspondent Olaf Koens vertelt aan tafel bij Humberto: “Een beetje laconiek wel eigenlijk. Zijn team is teruggevlogen naar Moskou. Hij mocht niet aan boord. Het was even onduidelijk waarom dan aan het begin.”

“Nou, blijkbaar is hij betrokken geweest bij een auto-ongeluk, waarna hij door is gereden. Zijn team zegt nu: ‘Hij zal waarschijnlijk niet bij de komende training zijn’, en dat betekent dat hij geschorst wordt en een boete krijgt.”

Complottheorie

Als Rusland laconiek reageert, zit daar dan niet meer achter? Gastheer Humberto Tan sluit het niet uit. “Ik heb een raar gevoel over deze zaak, want Spartak Moskou is al echt wel een paar keer naar het buitenland gegaan. Quincy Promes ging nooit mee, want ze wisten het risico daarvan.”

“Nu gaat hij ineens mee… Misschien is het een beetje complotachtig hoor, maar nu gaat hij ineens wél mee, zit hij ineens in een auto-ongeluk en kan hij worden uitgeleverd… Ik denk bíjna dat ze van hem afwillen.”

Rare manier

Olaf gelooft daar niet zo in. “Dat zou wel een heel rare manier zijn om van hem af te komen. Je kunt ook gewoon een contract annuleren en dan moet hij het maar uitzoeken. Het is natuurlijk een ongelooflijke crimineel.”

“Wat ik wel begrijp is dat hij blijkbaar weer op vrije voeten is. Hij mag Dubai niet uit en nu moet Nederland natuurlijk diplomatiek heel erg zijn best gaan doen om die man uit te leveren.”

Tough luck

Humberto legt vervolgens een link met de uitgeleverde topcrimineel Ridouan Taghi. “Er is nóg iemand die net is veroordeeld die uit Dubai komt. Dat kun je niet helemaal vergelijken, maar…”

Olaf: “Die hebben we wel uitgeleverd gekregen, voordat dit verdrag van kracht was. Er zit dus een goede kans in. Als je zo stom bent om op vakantie te gaan in Dubai terwijl je weet dat er naar je gezocht wordt… Tough luck.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoopt u dat Quincy Promes uitgeleverd wordt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen