Eva Jinek wekt ergernis bij Waylon: ‘Ze wil soort juicekanaal zijn!’

Eva Jinek heeft flink wat ergernis gewekt bij Waylon. De zanger zegt dat hij haar talkshow heeft afgezegd omdat de redactie de druk te veel opvoerde. “Ze wil een soort juicekanaal zijn.”

Eva Jinek en Waylon © William Rutten

Waylon zou volgende week zijn opwachting maken in de talkshow van Eva Jinek, maar dat gaat niet door. Aanvankelijk liet de redactie van Jinek in een statement weten dat het een gezamenlijk besluit was: “Er is vanuit de (show)media – vooraf – zoveel inhoud aan dit gesprek gegeven, dat beide partijen er nu van afzien.”

Geen sorry-interview

Dat klopt niet helemaal, zegt de manager van Waylon nu tegen RTL Boulevard. Volgens hem was afgesproken dat het interview over zijn muziek zou gaan en dat Eva maar één privévraag zou stellen, namelijk: ‘Hoe is het thuis?’

De indruk dat het een groot sorry-interview zou worden klopt volgens Waylons manager niet. “Toen dit als feit werd aangekondigd in diverse media ontstond er druk vanuit de redactie van Jinek om – ondanks eerder gemaakte afspraken – de privégebeurtenissen toch uitgebreider te bespreken. Hiervoor hebben wij vriendelijk bedankt.”

Het is dus kamp-Waylon dat besloot om het geplande optreden bij Jinek te annuleren.

Eva als juicekanaal

Johan Derksen, een groot fan van Waylon, vertelt in Vandaag Inside dat ook hij uitgebreid contact heeft gehad met de manager van de zanger. “Ik ben vanochtend door de manager benaderd en het blijkt dus eigenlijk dat Jinek zó in paniek is door de tegenvallende kijkcijfers dat ze een soort juicekanaal wil worden om daar de kijkers mee te trekken.”

Merkwaardig, vindt Johan. “Er was afgesproken dat Waylon daar zou komen om over zijn nieuwe Nederlandstalige album en theatershow te praten en er zou één vraag over zijn privéleven gesteld worden, namelijk: ‘Hoe is het thuis?’”

‘Waylon lastiggevallen’

Het was helemaal niet de bedoeling dat het een soort sorry-interview zou worden, aldus Johan. Zo werd het wél opgepakt door de media. “Alle kranten hebben het opgepakt van: ‘O Waylon komt z’n hele hebben en houden uit z’n privéleven vertellen’, maar dat was helemaal niet de bedoeling.”

Hij vervolgt: “Toen werd hij lastiggevallen door de redactie van Jinek, van: ‘Ja, wij willen eigenlijk wel veel meer over je privéleven vragen.’ Dan vraag ik me af, hè? Dat is de nieuwe trend… Die juicekanalen zijn gewetenloos, Boulevard en Shownieuws zijn niet veel beter, maar nu ook al Jinek?”

‘Niet relevant!’

Eva moet zich daar niet toe verlagen, vindt Johan. “Het is blijkbaar nieuws als iemand buiten de deur n**kt, dat wordt helemaal uitgemeten en dan moet je het ook nog uit komen leggen. Jongens, we hebben er helemaal geen flikker mee te maken wat wie dan ook buiten de deur doet! Ik vind het helemaal niet relevant.”

VI-gast Heleen van Royen is teleurgesteld in Eva. “Ik mis wel een beetje de oude Jinek. Wat ik hoor is dat het Nick & Simon is, Waylon, Robbie Williams. Ik mis een beetje de Jinek van toen ze nog bij de publieke omroep zat. Ik vind haar nog steeds een goede interviewer, dus het is jammer als zij haar talent verspilt aan Waylon en Nick & Simon.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Verdenkt u Eva Jinek ervan dat ze écht uit was op een juice-interview met Waylon?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen