Humberto Tan onthult hoe RTL-salarisonderhandelingen werken

Humberto Tan heeft een paar weken geleden een nieuw contract getekend bij RTL. Heeft hij, nu Eva Jinek is vertrokken, een hoger salaris geëist? “Dit is hoe ik onderhandel…”

Humberto Tan © RTL

Eva Jinek is vertrokken bij RTL 4 en dat betekent dat er extra werk neerkomt op het bordje van de drie overgebleven talkshowhosts Beau van Erven Dorens, Humberto Tan en Renze Klamer. Hun onderhandelingspositie is erop vooruitgegaan nu er bij de zender schaarste heerst op het gebied van late-night-sterren.

Meer geld?

Het kwam voor Humberto mooi uit: hij tekende een paar weken geleden een nieuw contract bij RTL 4, dat hem tot 2027 aan de zender verbindt. Hoe gaan de onderhandelingen? “Ik doe het zelf, ja. Ik doe het zelf. Het is gewoon een een-op-een-gesprek met Peter van der Vorst. RTL is wel een heel dierbaar contract”, zegt hij op Radio 538.

Vraagt hij dan om meer geld? “Niet per se. Wat je doet… Zoals ik het doe, ik zeg: ‘Luister, heb ik onder de maat, conform wens of boven verwachting gepresteerd?’ Op basis daarvan kun je kijken: vind je dan of je minder, meer of hetzelfde zou kunnen krijgen.”

Bovenmaats

Heeft Humberto de afgelopen jaren bovenmaats gepresteerd? “Nou, ik heb heel goed gepresteerd, ja. Hahaha.”

Oftewel: hij heeft meer geld bedongen? “Nou… Nee, nee, televisie heeft ook steeds minder kijkers, hè? Daar moet je ook rekening mee houden. VI gaat heel goed, maar heel veel andere programma’s – wij ook – hebben het best wel moeilijk. In 2013 keken er nog elke avond 5,2 miljoen mensen live naar tv en nu is dat ongeveer 3,8 miljoen.”

Andere dingen

De rest van de mensen zijn ‘andere dingen’ aan het doen, legt Humberto uit. Ook zijn programmapakket verandert. “Ik doe nu ook de Champions League. Die rechten is RTL kwijt, die gaan naar Ziggo, maar ik blijf wel de talkshows doen en we zijn over twee andere programma’s aan het praten. Nee, daar kan ik niks over zeggen.”

Zit er een reisprogramma bij? Ja, verklapt Humberto. “Daar praten we over. Het is nog niet helemaal in kannen en kruiken, maar het is wel een heel leuk idee. Daar ben ik wel blij mee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie vindt u momenteel de beste talkshowhost van RTL?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen