Gerard Spong blijft zwijgen: heeft hij Humberto keihard gebruikt?

Gerard Spong blijft zwijgen over het gerucht dat hij de advocaat van Khalid Kasem is. Heeft hij Humberto Tan keihard gebruikt om het straatje van zijn cliënt schoon te vegen?

Humberto Tan en Gerard Spong © RTL

De journalist Humberto Tan staat ongelooflijk voor joker: Gerard Spong heeft zijn programma gebruikt om het straatje van Khalid Kasem schoon te vegen, maar blijkt nu hoogst waarschijnlijk zijn advocaat. Communicatie-expert Lars Duursma zegt meerdere bronnen te hebben die bevestigen dat Spong de raadsheer is van de gevallen tv-ster.

Spong zwijgt

Het is uiteraard gênant als dit waar is, want dan betekent het dat de redactie van Humberto zijn huiswerk niet goed gedaan heeft. Het programma had Spong immers uitgenodigd als onafhankelijk deskundige en de redactie had zich er dus van moeten verzekeren dat hij geen direct belang heeft bij de zaak rondom Khalid.

Wilfred Genee denkt dat Humberto’s redactie dat niet goed gedaan heeft. “Het lijkt erop dat Spong zijn advocaat is. Hij zat hem laatst bij Humberto stevig te verdedigen. We hebben hem gebeld en hij wil het niet ontkennen noch bevestigen”, aldus de presentator in zijn talkshow Vandaag Inside.

Geen reclame

Strafrechtadvocaat Job Knoester vindt dat Spong dit niet zou mogen verzwijgen. “Als dat zo is, dan had hij dat natuurlijk moeten melden. Spong zegt dat het om de boodschap gaat en niet om de persoon erachter, maar dat is natuurlijk niet waar. Als je als advocaat daar iemand zit te verdedigen en het is jouw cliënt, dan wil het publiek dat wel weten, denk ik.”

Khalid zelf is al geen reclame voor het advocatenvak, zegt Job. “En ik hoop ook dat Spong niet zijn advocaat is, want als Spong wel zijn advocaat is, dan is dat ook geen reclame van het vak.”

No-brainer

De kijkers van Humberto moeten het natuurlijk weten als Spong met een dubbele pet op aan tafel zit. “Ja, alle talkshow-redacteuren die we dit hebben voorgelegd, die bevestigen dat het echt een no-brainer is dat dit voor de kijker bekend zou moeten zijn”, zegt Lars Duursma in zijn podcast De Communicado’s.

Laat dit een les zijn, vervolgt hij. “Sowieso lijkt het me goed om advocaten standaard te vragen of ze betrokken zijn bij de bijstand aan een of meerdere personen die centraal staan in het gesprek. Als ze die vraag niet willen of niet mogen beantwoorden, prima, dat is hun recht, maar dan zou ik als talkshow wel iemand anders uitnodigen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Staat Humberto Tan flink voor joker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen