RTL 4 diste Humberto Tan toen hij duoschap met Matthijs weigerde

RTL 4 heeft Humberto Tan keihard opzij geschoven toen hij aangaf geen tv-duo met Matthijs van Nieuwkerk te willen vormen. “De gretigheid van RTL is eigenlijk wel een beetje gek.”

Matthijs van Nieuwkerk en Humberto Tan © RTL

De Olympische Spelen komen eraan en RTL 4 gaat tijdens dat drie weken durende sportevenement een dagelijkse talkshow maken, net als Hélène Hendriks op SBS 6. Ze hebben bij RTL 4 een streepje voor en dat is dat zij vanuit Parijs zullen uitzenden en de sporters aan tafel krijgen. Dat heeft iets met sponsoring te maken.

Bruisend en vrolijk

Eigenlijk was naar buiten gebracht dat Matthijs van Nieuwkerk deze show zou gaan maken, maar de samenwerking met hem is on hold gezet vanwege nieuwe verwijten aan zijn adres. RTL 4 heeft nu besloten om Humberto Tan naar voren te schuiven, wat een heel voorspelbare maar wel logische keuze is.

Humberto heeft er zin in, laat hij weten aan RTL Boulevard. “Het moet een bruisend, vrolijk, informatief en inspirerend programma worden om naar te kijken. We zitten op een mooie locatie op een mooie plek, dichtbij het TeamNL-huis. Er is muziek, vrolijkheid, dus dat gaat echt wel heel leuk worden in Parijs.”

Duo met Matthijs

In een vroeg stadium was het de bedoeling dat hij een duo zou gaan vormen met Matthijs, legt Humberto uit. “Ik werd gevraagd of ik Parijs wilde doen en vervolgens werd gevraagd: ‘Wil je het samen met Matthijs doen?’ Toen zei ik: ‘Nou, ik denk dat Matthijs net een ander programma wil maken dan ik.’”

Hij vervolgt: “Maar toen ging het met Matthijs niet meer door en toen was ik weer. Een zender mag altijd eigen keuzes maken. Ik heb er ook met Matthijs over gesproken, van: wat zullen we doen en kunnen we eruit komen of niet? Zitten we op dezelfde lijn? Ik dacht: nou, nee, mijn toegevoegde waarde… Ik voel er te weinig bij.”

Open kans

Humberto had er vrede mee dat RTL 4 uiteindelijk voor Matthijs koos. “Het was wat mij betreft ook prima als hij was gegaan, want hij had ook een heel leuk idee. Dat was ook een mooi programma geworden, maar dat was wat anders gelopen zoals we allemaal weten. En dan ligt er opeens weer een open kans.”

Wat hij van Matthijs’ wangedrag denkt? “Ik ben er niet bij geweest. Laat ze het onderzoeken. Zelfs mensen die een moord hebben gepleegd komen ook terug. Iedereen krijgt een tweede kans uiteindelijk, dus ook Matthijs van Nieuwkerk en wanneer dat is? Dat is aan collega’s, aan een zender en ook aan kijkers. Willen kijkers het wel of niet accepteren?”

Pole position

Snapt tv-kenner Rob Goossens dat Humberto een duoschap met Matthijs niet zag zitten? “Ja, ze zijn allebei in hun eentje op hun best. Ik snap dat je dan een stapje opzij doet. Tegelijkertijd, zeker met de kennis van nu, is de gretigheid waarmee RTL heeft gezegd van: ‘Nou, sorry Humberto, maar nu is Matthijs pole position’, wel een beetje gek.”

Waarom dan? “Omdat het vanaf het begin het idee was om daar drie weken zeven dagen in de week te gaan uitzenden. Dat is in tv-termen een snelkookpan en we wisten van Matthijs’ interview in NRC dat juist zo’n omgeving het slechtste in hem naar boven had gehaald.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen