Eddy Zoëy raakt Ranking the Stars kwijt: ‘Hij deed het dramatisch’

Eddy Zoëy moet de presentatie van Ranking the Stars nu alweer één seizoen inleveren. “Het was met hem als presentator niet echt een succes, om niet gewoon te zeggen: een regelrecht drama.”

Eddy Zoëy © NT Visuals

De RTL 5-top lag eind vorig jaar flink onder vuur vanwege het terugbrengen van twee bekende tv-formats, maar dan met een héél ongeschikte presentator. Deal or no Deal werd in de schoot van presentatiepuppy Buddy Vedder geworpen en Eddy Zoëy mocht zich over Paul de Leeuws tv-kindje Ranking the Stars ontfermen.

Horrorkijkcijfers

Hoe deed Eddy het? Dramatisch slecht. Slechts in één of twee huiskamers stond een verdwaald kijkcijferkastje op hem afgestemd. Er keken op een gegeven moment nog maar 98 duizend mensen. Dat is een beetje hoeveel mensen er in het holst van de nacht naar de herhaling van het middagjournaal met gebarentolk kijken.

Eddy bleek zichzelf vervolgens ontzéttend serieus te nemen, want in plaats van dat hij met het schaamrood over de kaken over het Media Park rondliep, begon hij zijn lachwekkende kijkcijfers te verdedigen. Die had ergens een goed verstopte doelgroep gevonden waarin een enigszins verdedigbaar marktaandeel werd gescoord.

Terug naar Paul

Lang verhaal kort: Eddy heeft dat hele format verminkt. Wat is nu het vervolg? Nou, er komt geen vervolg. Niet voor Eddy in elk geval. Het programma keert weer terug naar de publieke omroep.

Paul de Leeuw gisteren voor de camera van RTL Boulevard: “Ze zijn vaag bezig met Ranking the Stars. Dat hebben we weer terug, maar ook dat is nog even de vraag of we dat gaan redden op korte termijn, maar er zitten best wel dingen in de pen.”

‘Kan hier niet’

Boulevard-host Lex Uiting: “Ranking the Stars gaat dus terug naar BNNVARA, naar de publieke omroep. Een beetje ten koste van onze vriend Eddy Zoëy.”

Bridget Maasland: “Ja, maar die zit bij RTL. Dat had dus niet gekund.”

Lex: “Het is in 2023 weer te zien.”

Regelrecht drama

Showkenner Bart Ettekoven was in Shownieuws iets uitgesprokener. “Het was met Eddy Zoëy niet echt een succes, om niet gewoon te zeggen: een regelrecht drama. Hebben jullie dat gezien?”

Patty Brard: “Zoëyzo niet.”

Bart: “Ja, zo noemen wij hem hier wel eens. Eddy Zoëyzo niet.”

Ziet Patty een comeback in de show zitten? “Richard Groenendijk en ik hebben er een ontzettend leuke tijd gehad, maar we zijn uitbeledigd en samen gestopt. Ik denk dat ze dat ook zo houden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eddy Zoëy: vlees noch vis of uniek televisietalent?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen